x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Metallica a cântat ''Enter Sandman'' la instrumente muzicale de jucărie, înaintea lansării noului album

Metallica a cântat ''Enter Sandman'' la instrumente muzicale de jucărie, înaintea lansării noului album

18 Noi 2016   •   09:10
Metallica a cântat ''Enter Sandman'' la instrumente muzicale de jucărie, înaintea lansării noului album

S-ar putea spune că unele dintre vedetele rock dau în mintea copiilor când ajung la o vârstă respectabilă, sau că muzica de calitate poate fi interpretată la orice fel de instrument. Oricare ar fi abordarea, membrii formaţiei Metallica au demonstrat, live, la emisiunea ''The Tonight Show Starring Jimmy Fallon'', că celebra lor piesă ''Enter Sandman'' sună la fel de bine şi când este cântată la... jucării. 

Invitaţi în emisiunea găzduită de Jimmy Fallon pentru a-şi promova cel mai nou album de studio, al zecelea, ''Hardwired... To Self-Destruct'', ce urmează sa fie lansat la 18 noiembrie, starurile muzicii thrash metal au interpretat într-un mod inedit piesa ''Enter Sandman'' ce deschide discul ''Metallica'' (cunoscut drept ''Black Album''), din 1991, folosind în exclusivitate instrumente muzicale de jucărie. 

În demersul lor, James Hetfield, Kirk Hammett, Lars Ulrich şi Robert Trujillo au fost acompaniaţi chiar de gazda emisiunii şi de invitaţii de la The Roots, potrivit Teamrock.com. 

Chitaristul Kirk Hammett a anunţat posiblitatea ca Metallica sa înregistreze un album de coveruri, dupa 18 ani de la ''Garage, Inc.'', care a devenit una dintre cele mai de succes compilaţii din toate timpurile, mai arată sursa citată. 

Între timp, mult-aşteptatul ''Hardwired... To Self-Destruct'' va fi lansat, după opt ani de pauză discografică, în cadrul unui concert în cadru restrâns, în Londra, care va fi transmis live în toată lumea. 

Înaintea lansării, James Hetfield a recunoscut, într-un interviu acordat DPA, că pauza de opt ani a fost ''prea lungă''. ''Recunosc, iar fanii au fost clari că e prea lungă. Am uitat cât de minunat este să dai naştere unor melodii, iar oamenii să le asculte şi să obţină ceva de pe urma lor. Încă mi se pare uluitor că putem crea ceva din nimic şi că acest lucru se conectează cu altcineva. Este uimitor'', a spus Hetfield. 


În legătură cu titlul noului album, care poate fi considerat ''întunecat'', liderul trupei a precizat că lucrurile nu stau deloc aşa. ''Spuneţi că e întuneric, însă pentru mine e lumină pentru că pot împărtăşi întunericul. Atunci când îl conectezi la întunericul altcuiva reiese lumina. Toate celelalte albume sunt la fel de întunecate. Când scriu versurile, nu fac decât să scriu ce e în mine'', a mărturisit Hetfield. Acesta a precizat, însă, că simte fericire atunci când cântă. ''Este fericire când cânt (versurile - n.r.), când le scot din mine. E mai bine afară decât înăuntru. Va fi întotdeauna acolo şi mă simt din ce în ce mai confortabil în fiecare zi ştiind că va fi întotdeauna acolo'', a mai spus solistul. 

Formaţia Metallica şi-a început activitatea în 1981 şi, datorită muzicii deosebite, şi-a câştigat faima în toată lumea. O faimă despre care Hetfield susţine că este ''un drog uneori periculos'', dar care nu a afectat membrii trupei, care au trecut ''prin iad împreună''. ''Când ne-a cunoscut aveam 19 ani, acum avem 53. Multe s-au întâmplat. Ne-am maturizat împreună, am trecut prin iad împreună şi am făcut unele lucruri uimitoare împreună'', a povestit Hetfield adăugând că ''dinamica (din trupă - n.r.) se mişcă în mod constant''. 

Întrebat ce părere are despre alegerea lui Donald Trump în funcţia de preşedinte al Statelor Unite, solistul american a declarat că urăşte politica deoarece ''polarizează oamenii şi îi face să se urască unii pe alţii''. ''Eu cânt muzică - încerc să aduc oamenii împreună, nu să îi deconectez'', a spus el, pentru DPA.AGERPRES

×