x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Michael Jackson ocupă primul loc în topul Forbes dedicat celor mai bogate celebrităţi decedate

Michael Jackson ocupă primul loc în topul Forbes dedicat celor mai bogate celebrităţi decedate

02 Noi 2017   •   15:25
Michael Jackson ocupă primul loc în topul Forbes dedicat celor mai bogate celebrităţi decedate

Cântăreţul american Michael Jackson, care a murit din cauza unei intoxicaţii acute cu propofol în iunie 2009, a câştigat 75 de milioane de dolari în ultimele 12 luni şi a ocupat pentru a şaptea oară - şi pentru al cincilea an consecutiv - primul loc în topul Forbes dedicat celor mai bogate celebrităţi decedate, informează contactmusic.com. 

Această sumă provine din veniturile generate de muzica şi drepturile sale de publicare. Printre materialele recente cu şi despre Michael Jackson se numără un documentar special cu o durată de o oră difuzat de postul de televiziune CBS şi intitulat "Michael Jackson's Halloween", ce a avut premiera săptămâna trecută, noul său album postum "Scream", lansat în septembrie, ce include unele dintre cele mai cunoscute cântece dance ale sale, precum "Ghost", "Torture" şi "Thriller", dar şi piesa-bonus "Blood on the Dance Floor X Dangerous", ce constă într-un remix de cinci single-uri realizat de DJ-ul The White Panda. 

Este pentru a şaptea oară când Michael Jackson ajunge în fruntea topului Forbes al celor mai bogate celebrităţi decedate. "Regele muzicii pop" a ocupat această poziţie şi în topurile publicate în 2010, 2011, 2013, 2014, 2015 şi 2016. În topul din 2012, primul loc a fost ocupat de o foarte bună prietenă a starului pop, actriţa Elizabeth Taylor. 

În topul din 2017, pe locul al doilea, cu venituri de 40 de milioane de dolari, se află Arnold Palmer, o legendă a golfului. Veniturile sale provin în principal din vânzările generate de linia sa de articole vestimentare sportive şi de băuturile care îi poartă numele şi care sunt comercializate în peste 400 de magazine americane. 

Ilustratorul Charles Schulz, creatorul personajului "Peanuts", se află pe poziţia a treia, cu venituri de 38 de milioane de dolari. 

Cântăreţul rock'n'roll Elvis Presley ocupă locul al patrulea cu venituri de 35 de milioane de dolari, iar cântăreţul reggae Bob Marley este al cincilea, cu venituri de 23 de milioane de dolari. 

Topul 13 întocmit de Forbes este completat în 2017 de următoarele celebrităţi: Tom Petty (20 milioane de dolari), Prince (18 milioane de dolari), Dr. Seuss (16 milioane de dolari), John Lennon (12 milioane de dolari), Albert Einstein (10 milioane de dolari), David Bowie (9,5 milioane de dolari), Elizabeth Taylor (8 milioane de dolari) şi Bettie Page (7,5 milioane de dolari). AGERPRES

×
Subiecte în articol:  Michael Jackson