x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Minculescu a dus Floarea de Iris cu el şi de la Bonţida

Minculescu a dus Floarea de Iris cu el şi de la Bonţida

de Gabriela Antoniu    |    Mihai Bacalu    |    03 Sep 2012   •   09:43
Minculescu a dus Floarea de Iris cu el şi de la Bonţida

Ultimul concert al trupei Iris in formula cu Cristi Minculescu solist vocal a suscitat un interes deosebit la castelul din Bontida.

Hegedus Csilla, presedinta Fundatiei Transilvania Trust, care se ocupa de reabilitarea castelului a declarat pe scena, ca atatia spectatori nu a avut niciodata, de cand organizeaza serbarile locale.

Peste 3000 de spectatori au venit din intreaga tara sa asiste la retragerea lui Minculescu. Studentii Andreea Galatanu, 22 de ani din Onesti si Cezar Andrici, 26 ani din Campulung Moldovenesc au tinut sa asiste impreuna la concertul Iris.

Ei au pornit din timp la spectacol, ca sa fie siguri ca nu rateaza niciun sunet. In jurul orei 18 au iesit la ocazie, la iesirea din Cluj spre Bontida. Alti fani ai trupei au venit cu trenul, cu autoturismele personale sau cu bicicletele.

Au avut timp sa-si caute tigari, sa bea o bere de la standurile numeroase din curtea castelului si sa viziteze ruinele dezolante, dar si standurile cu artizanat si piese de anticariat din curtea castelului. Au ratat formatia Transilvania Saxofon Quartet, dar i-au prins pe cei de la Sugar Colletive si De la Funk la Toth Kati, care i-au incalzit pe miile de spectatori cu coveruri.

Au mai avut timp sa vada lacul, cladirea reabilitata cu bucataria si unitatea de cazare, lacul si zona de agrement si sport din spate. Au aflat ca trupa Iris fusese la amiaza sa instaleze instrumentele, acoperite cu grija in spatele scenei.

Au fost pe faza cand Cristi Minculescu a descins cu convoiul de masini si motociclete in jurul orei 20.30 in curtea castelului. Au avut prima dezamagire, cand solistul vizibil indispus a refuzat sa dea autografe si sa fie fotografiat de fani, refugiindu-se in cortul din saptele scenei. Aici a fost de nepatruns, din cauza agentilor de paza, care nu au permis nici macar femeilor cu flori accesul in cortul solistului.

Cu trei sferturi de ora intarziere fata de ora fixata, ora 21,45, Iris a intrat pe scena. Pentru ca majoritatea pieseilor interpretate erau din albume recente, publicul a avut parte de putine piese cunoscute, la care a fost invitat sec de Mincuelscu sa participe.

Nu a existat niciun respiro. Trupa a cantat piesele una din alta, cu o pauza scurta in care solistul abia apuca sa pronunte numele piesei si sa soarba o gura de apa. Dupa exact o ora, Minculescu a multumit la fel de sec publicului, colegilor de trupa si sotiei pentru sprijin si a plecat dupa o plecaciune, insotit de membrii trupei. A revenit cu inca doua piese. Extrem de sugestiv, ultima a fost 'Pe strada ta'.

Inainte ca publicul sa se dezmeticweasca, Minculescu gonea in fruntea convoiului de masini cu care descalecase de circa doua ore. Spectatorii au ramas grupuri- grupuri in apropierea scenei, strigand disperati 'Cristi, une e Floarea de Iris?'. Solistul a lasat cel putin o intrebare nerostita. De ce nu a cantat nici la Bontida piesa cea mai cuoscuta a grupului care l-a consacrat?

Andreea si Cezar au mai aruncat o privire catre proiectia de lumini de pe cladirea fostului grajd din timpul CAP-ului, care a distrus in buna parte castelul dupa razboi. Apoi s-au grabit si ei sa prinda o ocazie, din lungul sirului nesfarsit de masini care au insufletit pentru o noapte satul cunoscut pana acum pentru combinatul de porci si castelul incendiat de regizorii romani de film.

×
Subiecte în articol: floarea iris adus minculescu bontida