x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Muzică de mare calitate la "Blaj aLive". Mau Chao, Sunrise Avenue şi Matisyahu cântă pe Câmpia Libertăţii

Muzică de mare calitate la "Blaj aLive". Mau Chao, Sunrise Avenue şi Matisyahu cântă pe Câmpia Libertăţii

04 Iun 2015   •   18:06
Muzică de mare calitate la "Blaj aLive". Mau Chao, Sunrise Avenue şi Matisyahu cântă pe Câmpia Libertăţii

Manu Chao, unul dintre cei mai influenţi muzicieni din istoria recentă, trupa pop-rock finlandeză Sunrise Avenue şi Matisyahu, un simbol în zona muzicii reggae, vor concerta, alături de alte trupe, la 'Blaj aLive', festival desfăşurat vineri şi sâmbătă pe Câmpia Libertăţii, unde sunt aşteptaţi să participe mii de spectatori.

'Ne-am străduit mult până ca Manu Chao să accepte, dar a acceptat invitaţia povestindu-i istoria locului şi istoria acestui proiect. Cred că este o mare realizare că vine anul acesta la Blaj. La fel şi Matisyahu, care este pentru prima dată în România. El este un simbol în zona muzicii reggae. Cei de la Sunrise Avenue, care sunt într-un turneu european, într-un turneu în Germania sold-out în arene, vin la Blaj şi concertează pe Câmpia Libertăţii. Formaţia va veni în ziua concertului (vineri -n.r.) cu un avion privat, deoarece vocalistul este în juriul 'Vocea Germaniei' şi poate veni strict la concert', a declarat joi, într-o conferinţă de presă, directorul general al festivalului, Codruţa Vulcu.

Ea a afirmat că 'Blaj aLive' are o identitate clar creionată, cu trupe faimoase, trupe internaţionale, dar şi cu trupe locale şi formaţii fresh.

Ajuns la cea de-a treia ediţie, Festivalul 'Blaj aLive', în cadrul căruia vor concerta aproape douăzeci de trupe, are loc pe Câmpia Libertăţii, un loc simbol pentru istoria României.

Preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitel, consideră că 'Blaj aLive' este un proiect cultural important pentru această zonă a României, eveniment care se desfăşoară într-un 'loc de mare importanţă".

'Blaj aLive este o imagine extraordinară pentru Blaj şi Câmpia Libertăţii. Punem în valoare, din nou, brandul Câmpia Libertăţii, prin Blaj aLive. Eu cred că pentru Blaj este o oportunitate extraordinară acest festival', a afirmat primarul Gheorghe Valentin Rotar.

El a menţionat că perioada festivalului este ca 'un boom' pentru agenţii economici din Blaj, datorită numărului mare de tineri care vin la acest eveniment. Edilul a recunoscut că marea problemă a oraşului este lipsa spaţiilor de cazare, cele existente fiind insuficiente.

Spectatorii proveniţi din alte zone ale ţării sau chiar de peste hotare pot însă campa pe Câmpia Libertăţii, unde a fost amenajată o zonă pentru cei care vin cu cortul.

Biletele sunt disponibile la preţul de 50 de lei pentru fiecare zi, 140 de lei pentru abonament cu acces în camping şi 90 de lei abonamentul pentru toate zilele de festival.

'Cel puţin zece mii de oameni vor fi în fiecare zi efectiv pe locaţie. Mulţi vin în ziua respectivă', a spus Codruţa Vulcu. Ea a opinat că foarte mulţi spectatori vin pentru Manu Chao, care va concerta în încheierea festivalului.

În timpul zilei, publicul se poate relaxa cu momente de lectură, jocuri şi concursuri, dar şi în zona de lounge, cu Jazz in the park, unde vor fi concerte la care se va asista din hamace.

Pe 'Freedom Stage' vor urca vineri seara Ouzo Bazooka, Subcarpaţi, Sunrise Avenue şi Matisyahu, iar pe scena electro vor mixa UNKLE Sounds, Acid Pauli şi Let the Machines Do the Work. Sâmbătă vor concerta Coma, Guess Who, Şuie Paparude, Dubioza Kolektiv şi Manu Chao.

Unul dintre cei mai influenţi muzicieni din istoria recentă, cu prestaţii live aclamate pe cinci continente, Manu Chao se inspiră din cultura de stradă şi din momentele trăite în diverse ţări. În piese ca Me gustas tu, Welcome to Tijuana, Je ne t'aime plus, Bongo bong, muzica sa multiculturală şi multilingvistică este un cocktail de rock, reggae, punk, ska, cu sunete şi ritmuri adunate de pe tot globul, cântând în engleză, spaniolă, franceză, italiană sau altele, mixându-le uneori în acelaşi cântec.

Headliner-ul zilei de vineri, Matisyahu, a ajuns cu albumul său de debut, din 2005, pe locul unu în Topul albumelor reggae.

Festivalul dispune de un buget de aproape o jumătate de milion de euro, din care bugetul artiştilor este aproape de 250.000 de euro. 'Manu Chao nu este un nume tocmai ieftin. La fel nu sunt nici cei de la Sunrise Avenue'', a subliniat directorul festivalului.

'Blaj aLive' este organizat de grupul Bosch, în parteneriat cu Primăria municipiului Blaj şi CJ Alba, acestea din urmă contribuind cu 60.000 de euro.

Mii de tineri au fost prezenţi la ediţia anterioară a festivalului de la Blaj.

×
Subiecte în articol: Blaj aLive manu chao