x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Negură Bunget show în Suburbia

Negură Bunget show în Suburbia

de Alex Revenco    |    18 Apr 2008   •   00:00
Negură Bunget show în Suburbia

La început era o trupă exotică pe care străinii o ascultau doar pentru că vine din Transilvania, ţara lui Dracula. După ani şi ani de concerte, Negru,  Hupogrammos Disciple’s, Sol Faur Spurcatu & Co au ajuns să fie respectaţi de toată lumea.

La început era o trupă exotică pe care străinii o ascultau doar pentru că vine din Transilvania, ţara lui Dracula. După ani şi ani de concerte, Negru,  Hupogrammos Disciple’s, Sol Faur Spurcatu & Co au ajuns să fie respectaţi de toată lumea.

 

 

După concertul din ianuarie, înainte de Paradise Lost, Axa Valahă Productions şi Inner Chaos Productions, în colaborare cu One Music, prezintă un nou concert Negură Bunget la Bucureşti. În această seară, de la ora 19:30, în club Suburbia are loc un concert extraordinar, la care, alături de Negură Bunget, mai participă încă trei formaţii. Este vorba despre polonezii de la Carnal, bulgarii de la Eufobia şi bucureştenii de la Sincarnate.

 

 

TRUPA NR. 1. La Bucureşti Negură Bunget cântă alaturi de Carnal şi Eufobia, aflate în primul lor turneu european, trupe support-act pe toată perioada turneului ce include Slovacia, Bulgaria şi Serbia. Alături de aceste trei formaţii va urca pe scenă şi Sincarnate din Bucureşti, cea mai activă trupă tînără de metal de la noi. Pentru cei care încă nu şi-au luat bilet (la preţ de 25 de lei), intrarea costă 30 de lei.

 

 

Negură Bunget este cea mai valoroasă trupă românească de metal, recunoscută în întreaga Europă, unde anual susţine peste 100 de concerte! Înfiinţată în 1995 la Timişoara, Negură Bunget a lansat de-a lungul timpului şase albume: Zîrnindu-să – 1997 (Bestial Records / Breath of Night Records); Sala molksa – 1998 (Bestial Records); Măiastru sfetnic – 1999 (Bestial Records); ‘N crugu bradului – 2003 (Aural Music); Înarborat Kosmos – 2005 (Aural Music); OM – 2006 (Aural Music). Recent Negură a fost inclusă pe afişul festivalurilor Wacken Open Air 2008 şi Summer Breeze 2008, fiind singura trupă de la noi ce se poate lăuda cu o asemenea reuşită.

 

alex.revenco@jurnalul.ro

 

 

Recunoaştere

 

 

“Om”, cel mai recent album al formaţiei Negură Bunget a primit doar critici elogioase atît în presa românească cît, mai ales, în cea străină. Alături de cronicile laudative, iată câteva notaţii primite din partea celor mai renumite publicaţii de gen: 10/10 în Rock Hard Magazine (DE), 14/14 în Legacy Magazine (DE), 9/10 în  Terrorizer Magazine (UK), 5/6 în Zero Tolerance Magazine (UK), 10/10 pe site-ul Nocturnal Hall, unde a fost desemnat şi albumul lunii (www.nocturnalhall.de), 9/10 pe Metal Observer (www.metal-observer.com), 9,5/10 pe www.metalteamuk.net, 5/5 pe www.BloodDawn.de si 10/10 pe www.metal.de. Toate acestea reprezintă o performanţă uimitoare şi nemaiîntîlnită pentru o formaţie din România.

×
Subiecte în articol: bunget negură negură bunget muzica