x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Nirvana unplugged

Nirvana unplugged

12 Oct 2007   •   00:00

Celebrul album al trupei Nirvana - "MTV Unplugged", care a apărut pe piaţă in noiembrie 1994, va fi lansat in format DVD in luna noiembrie a acestui an via Universal Music Enterprises.

Celebrul album al trupei Nirvana - "MTV Unplugged", care a apărut pe piaţă in noiembrie 1994, va fi lansat in format DVD in luna noiembrie a acestui an via Universal Music Enterprises. "MTV Unplugged in New York" a fost primul produs Nirvana apărut după moartea solistului, Kurt Cobain, in aprilie ‘94. "MTV Unplugged" cuprinde concertul acustic pe care trupa l-a susţinut in noiembrie 1993 la studiourile Sony Music din New York. Show-ul, coordonat de Beth Mccarthy, a fost difuzat in premieră la MTV la 14 decembrie 1993 şi a fost considerat de critici ca fiind unul din cele mai memorabile performanţe live ale trupei.

ALTERNATIV. Albumul a căştigat premiul Grammy pentru "cel mai bun album alternativ" in 1996. La fel ca şi CD-ul, DVD-ul va cuprinde piese precum "Something in the Way" şi "Oh Me" - care nu au fost incluse in transmisiunea MTV-ului de la acea dată. Şase din cele 14 piese sunt coveruri după The Vaseline, David Bowie, The Meat Puppets şi Leadbelly. Iată şi tracklist-ul: "About a Girl", "Come As You Are", "Jesus Doesn’t Want Me for a Sunbeam", "The Man Who Sold the World" "Pennyroyal Tea", "Dumb", "Polly", "On a Plain", "Something in the Way", "Plateau", "Oh Me", "Lake of Fire", "All Apologies", "Where Did You Sleep Last Night".

"Nu am avut parte de o viaţă excitantă. Multe lucruri pe care aş fi vrut să le fac nu le-am făcut. Am stat mai degrabă şi m-am plăns de o viaţă plictisitoare"

Kurt Cobain

×
Subiecte în articol: muzica