x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica No limits!

No limits!

de Raluca Grintescu    |    21 Mar 2008   •   00:00

Hoteluri de lux sau cam­ping, bilete luate cu câteva luni îna­in­te sau pe ultima sută de metri, parcări imense cu preţuri pe măsura poziţionării sau amenzi pentru parcări neregulamen­tare, toate acestea pigmentează vacanţa celor care apelează la un mix de concerte pentru re­­laxa­re, bună dispoziţie sau adre­nalină.

Cele mai excentrice festivaluri din lume

 

Hoteluri de lux sau cam­ping, bilete luate cu câteva luni îna­in­te sau pe ultima sută de metri, parcări imense cu preţuri pe măsura poziţionării sau amenzi pentru parcări neregulamen­tare, toate acestea pigmentează vacanţa celor care apelează la un mix de concerte pentru re­­laxa­re, bună dispoziţie sau adre­nalină.

 

Budapesta. Cel mai “no li­mits” festival european este celebrul Szighet, unde anual se adună pe Insula Obudai, lângă Budapesta, peste 100.000 de împătimiţi ai concertelor în aer liber. Pop, rock, electro, world music, reggae, dub, muzica este omniprezentă. Zeci de scene, sute de concerte şi o mulţime de locuri amenajate unde poţi dansa şi face sport.

 

California. O altă destinaţie este California. Cel mai mare festival al Californiei, Coachella, este ideea perfectă de festival “ca’n basme”. Trei zile şi trei nopţi de muzică bună (aprilie), multă cremă solară şi ade­vă­ra­tă desfătare. Rock am Ring, pe faimoasa pistă Nürburgring, lângă Cologne este locul ideal pentru un festival high-level. Celebrul festival german în aer liber este o reflecţie a scenei alternative, moderne. Un rock-party de proporţii în şapte sta­gii este Hultsfred, unul dintre cele mai mari şi cele mai bine organizate astfel de festivaluri. Până şi peisajul este ales cu mare grijă: o arenă, într-o pă­du­re, lângă un lac minunat. Prima ediţie s-a desfăşurat în 1986 şi a atras peste 7.000 de spectatori.

 

Shetland folk festival. Un festival de folk, cunoscut în întreaga lume: Shetland Folk Festival. Dacă sunteţi cunos­că­tori, iubitori de folk sau simpli entuziaşti, trebuie să ştiţi că folk-ul a redevenit fashionable.

În cadrul festivalului se vor ju­ca piese de teatru locale şi in­ter­na­ţio­nale. Primul festival a avut loc în 1981 şi a atras foarte mult atenţia în ultimii ani. Chicago Blues Festival se ţine anual în Grant Park, iar for­maţiile venite aici cântă de la prânz pâ­nă a doua zi la ora 9:30. Evenimentul, desfăşurat în ini­ma blues-ului urban, este gratuit.

 

 

Flashout

 

EMANCIPARE. Primul single de pe ultimul material Mariah Carey, “E = MC2”, face deja furori în topurile de peste Ocean. “Touch My Body” este number 4 în Billboard Airplay Chart, iar în topul Billboard Hot 100 urcă încă 10 poziţii până pe locul 24! “E = MC2” este cel de-al 11-lea album de studio al artistei şi al 15-lea din carieră. Titlul a fost ales de Mariah şi ar avea următoarea semnificaţie: Emancipare egal Mariah Carey la Pu­terea a Doua! (Emancipation equ­als Mariah Carey to the second po­wer). Piesele de pe acest album al artistei au fost scrise şi produse de ea alături de Brian Michael Cox şi Jermaine Dupri. Materialul va fi lan­sat internaţional la data de 15 apri­lie.

 

DRUM LUNG. Legendara formaţie americană Eagles revine după 28 de ani cu un nou album de studio, “Long Road Out Of Eden”. Trupa care a definit sunetul Californiei de Sud, cea care prin muzica sa reprezintă întruchiparea spiritului american,  a lansat un nou material, pe care criticii îl consideră cel mai complet şi reprezentativ pentru formaţie. Acest nou album a fost răsplătit cu un Premiu Grammy la cea mai recentă ediţie, din 10 fe­bruarie 2008, pentru “Best Country Performance By A Duo Or Group With Vocals”. “Long Road Out Of Eden” este un album care combină excepţional mai multe stiluri (rock, country şi influenţe orientale). Un album realizat pe parcursul a doi ani, în care membrii formaţiei s-au regăsit pe ei înşişi, iar relaţiile dintre ei au căpătat noi semnificaţii.

×
Subiecte în articol: muzica festival