x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Pe 8 decembrie, Bonnie Tyler cântă la Bucureşti

Pe 8 decembrie, Bonnie Tyler cântă la Bucureşti

de Alex Revenco    |    04 Oct 2012   •   20:57
Pe 8 decembrie, Bonnie Tyler cântă la Bucureşti
Hituri precum 'Total Eclipse Of The Heart' sau 'It's A Heartache' vor răsuna la Sala Palatului
După aproape douăzeci de ani, celebra interpretă britanică de origine galeză cântă din nou la Bucureşti, într-un spectacol  organizat de Project Events în colaborare cu European Event Service. Bonnie Tyler (născută Gaynor Hopkins Sullivan) este  cunoscută pe plan mondial datorită hiturilor sale "It's a Heartache”, "Holding Out for a Hero”, "Total Eclipse of the Heart”, "Lost In France”, "Faster Than The Speed Of Night”, "(The World Is Full Of) Married Men” etc. Artista s-a născut într-un orăşel galez de lângă Swansea, muzica reprezentând o tradiţie de familie. Bonnie îşi aminteşte cum se adunau vecinii pentru a o asculta cântând pe mama ei, iubitoare a muzicii de operă.  În adolescenţă, Gaynor nota versurile cantecelor pe care tatăl său le înregistra pe magnetofon, după care, în faţa oglinzii, le canta pe cele care îi placeau cel mai mult.

OPERAŢIE PE CORZILE VOCALE

Într-o zi, descoperitorul de talente de la Chappell Music, Roger Bell, a văzut prestatia scenică a viitoarei artiste şi a plecat direct la Londra pentru a le spune producătorilor Ronnie Scott şi Steve Wolve despre vocea fantastică pe care o descoperise în Swansea. A fost înregistrat un demo, s-au semnat contractele iar cei au născocit un nou nume: Bonnie Tyler! În 1976, a fost supusă unei operaţii pe corzile vocale în urma căreia ar fi trebuit să-i fie înlăturaţi nişte noduli. Succesul operaţiei a fost parţial, deoarece, în  urma intervenţiei chirurgicale, vocea lui Bonnie a căpătat o răguşeală ce avea să-i aducă însă un succes nesperat şI porecla de 'Rod Stewart feminin'.

În acelaşi an, albumul de debut, "The World Starts Tonight”, s-a bucurat atât de aprecierea criticilor muzicali cât şI a publicului, noua stea a scenei britanice întrând în toate topurile din Europa. A urmat un nou single, pentru un viitor album, "It’s a Heartache”, ce a ajuns un hit mondial, ocupând poziţii de top în foarte multe ţări europene dar şI în Billboard Hot 100 din SUA. În 1978 a fost unul dintre cele mai difuzate cântece din lume şI s-a vândut în peste 6 milioane de exemplare, devenind unul dintre cele mai vândute discuri singles din toate timpurile. Cu o carieră de peste 25 de ani, Bonnie Tyler este una dintre cele mai mari interprete din Marea Britanie.

×
Subiecte în articol: Bonnie Tyler