x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Russell Simmons, un mogul al muzicii rap, a demisionat după ce a fost acuzat de agresiune sexuală

Russell Simmons, un mogul al muzicii rap, a demisionat după ce a fost acuzat de agresiune sexuală

01 Dec 2017   •   17:00
Russell Simmons, un mogul al muzicii rap, a demisionat după ce a fost acuzat de agresiune sexuală

Russell Simmons, un nume de referinţă din industria muzicii rap şi hip-hop americane, care a contribuit decisiv la popularizarea acestor genuri muzicale prin intermediul casei sale de discuri Def Jam Recordings, a anunţat joi seară că va demisiona din funcţiile pe care le deţine în mai multe companii, după ce a fost acuzat de agresiune sexuală, informează AFP.


În vârstă de 60 de ani, Russell Simmons, pasionat de yoga, a negat aceste acuzaţii, dar consideră că recentele dezvăluiri despre agresiunile şi hărţuirile sexuale comise de o serie de celebrităţi masculine din industria de divertisment sunt "propice pentru o perioadă de tranziţie" în cadrul companiilor sale.

"Vocile celor lipsiţi de voce, celor care au fost răniţi sau înjosiţi merită să fie auzite", a declarat el într-un comunicat.

"În contextul în care culoarele puterii vor face loc pentru o nouă generaţie, nu doresc să reprezint un subiect care distrage atenţia şi mă retrag din companiile pe care le-am înfiinţat", a adăugat el.

Russell Simmons a fost acuzat de agresiune sexuală într-un articol publicat în The Hollywood Reporter de scenarista Jenny Lumet, fiica regizorului Sidney Lumet.

Fapta s-ar fi produs în 1991, când Jenny Lumet era în vârstă de 24 de ani. Russell Simmons ar fi forţat-o să intre în apartamentul lui - după ce şoferul lui ar fi refuzat să o ducă pe tânără la ea acasă - şi ar fi întreţinut cu ea raporturi sexuale neconsimţite.

În acelaşi comunicat, Russell Simmons a explicat că îşi aminteşte acea seară într-o cu totul altă manieră, dar a recunoscut că "sentimentele de frică şi de intimidare" ale tinerei "erau reale".

"Deşi nu am fost niciodată violent, am dat adeseori dovadă de lipsă de consideraţie şi de sensibilitate în multe dintre relaţiile mele de-a lungul anilor şi îmi cer scuze cu toată sinceritatea pentru acest fapt", a adăugat el.

La începutul lunii noiembrie, Russell Simmons a negat că ar fi agresat-o sexual pe manechinul Claussen Khalighi, pe vremea când tânăra avea 17 ani, în 1991, potrivit acuzaţiilor formulate de fotomodel.

Alături de producătorul Rick Rubin, Russell Simmons a înfiinţat casa de discuri Def Jam la mijlocul anilor 1980 şi ajutat stilul rap să lanseze primele sale piese care s-au bucurat de mare popularitate, semnând contracte cu artişti precum Beastie Boys, LL Cool J şi Public Enemy. Fiind un nume important al rapului american, Russell Simmons este prieten apropiat al multor staruri muzicale, precum Jay-Z.

Abandonând industria muzicală, magnatul american deţine alte companii, în special o marcă de îmbrăcăminte şi studiouri de yoga. Russell Simmons este foarte activ şi în mai multe organizaţii de caritate şi şi-a construit de-a lungul anilor o imagine publică deosebit de favorabilă - în contrast cu unii dintre artiştii cu care semnase contracte -, graţie apărării cauzei vegane şi a drepturilor animalelor.AGERPRES

×
Subiecte în articol: Russell Simmons