x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Ruxandra Anania şi-a pierdut scaunul la „The Four – Cei 4”

Ruxandra Anania şi-a pierdut scaunul la „The Four – Cei 4”

29 Apr 2018   •   09:41
Ruxandra Anania şi-a pierdut scaunul la „The Four – Cei 4”
Sursa foto: Mihai Stetcu

Cea de-a cincea ediție The Four Cei 4 s-a încheiat, sâmbătă seara, la Antena 1, cu o nouã schimbare pe cele patru scaune. Ruxandra Anania nu a avut timp sã se facã prea comodã pe scaunul obţinut cu doar o ediţie înainte. Francesca Ilie a câştigat lupta şi dupã două melodii și-a câștigat locul printre Cei 4!

Ionuţ Bãdulescu, primul concurent al serii, spune despre el cã a participat la multe festivaluri, a avut ocazia sã cânte alãturi de Al Bano, dar şi alãturi de o orchestrã de 40 de muzicieni, când avea doar 14 ani, fiind convins cã toate aceste experienţe l-au ajutat sã ajungã pânã aici. A venit la „The Four – Cei 4” pentru a se face cunoscut, însã pe juraţi nu a reuşit decât sã îi oboseascã. „Am vrut sã le arãt tot în cele trei minute”, a mãrturisit el, însã Cheloo a fost cel care nu i-a permis sã meargã mai departe. „Nu-mi place vocea ta. Senzaţia generalã pe care am avut-o e de personaj de desene animate, care încearcã cu orice preţ sã placã!’, i-a mai spus juratul. 

Ioana Ciornea a pãşit pe scenã foarte sigurã pe ea: „Mã ocup cu muzica de la 4 ani şi nu mã vãd fãcând altceva!”, a mãrturisit ea în culise, însã pe scenã lui Carla’s Dreams i-a transmis altceva: „Înseamnã cã eşti doar alintatã şi imaturã!”, i-a spus el, încã dinainte de a începe sã cânte. Pe Cheloo, în schimb, l-a convins: „Mi se pare cã e prezentabilã, cântã bine, se mişcã, a luat şi camera în seamã, cred cã are ocazia sã se batã la sânge în seara asta.

Cele patru voturi ale juraților au adus-o pe Ioana cu un pas mai aproape de visul său și a luat în calcul și o schimbare de tactică. În speranța că ar putea obține mai ușor un loc pe scaun, Ioana a decis să îl provoace la duel pe Vlad Musta, însã publicul a decis: pe scaun este locul lui Vlad.

Stelea Dumitrescu a fost următorul artist care a pășit cu încredere pe scena ”The Four – Cei 4”. „Nu mi-am fãct nici un fel de plan, nu am nici un film despre celebritate. O sã-i provoc pe toţi 4. Eu am scaunul meu oricum!”, a spus el foarte sigur pe el, stârnind o controversã încã de la început: „Pãi atunci ce cauţi aici? Scopurile tale nu corespund cu scopurile caselor de producţie!”, i-a spus Carla’s Dreams rãspicat.

Stelea l-a determinat pe Cheloo sã facã o paralelã între tânãrul din faţa sa şi primul sãu impresar: „Mi-ai adus aminte de primul meu manager, pe care l-am dat afarã în ajun de Crãciun, dupã foarte mulţi ani de promisiuni!”, le-a mãrturisit Cheloo celor prezenţi în platoul show-ului de la Antena 1. „Fã-te manager sau mai cântã rapp nişte ani. Eu am fãcut beat-uri ca ale tale o datã la 10 minute!”, i-a mai spus juratul de la „The Four – Cei 4”, dezamãgit de prestaţia tânãrului pe scena concursului. Tot Cheloo a fost şi cel care i-a oprit parcursul în show.

Francesca Ilie s-a aruncat în luptă la ”The Four – Cei 4” cu încredere, iar atitudinea sa l-a convins pe Carla’s Dreams cã locul ei e acolo. „Nu eşti extraordinarã vocal, dar îmi eşti foarte foarte plãcutã ca atitudine. Voturile juraţilor i-au permis Francescãi sã o provoace la duel pe Ruxandra, care şi-a pãstrat calmul pânã în ultimul moment. „Nu cred cã o sã fiu aşa uşor datã jos!’, le-a spus ea colegilor sãi, înainte de a se îndrepta cãtre scenã.

Lui Cheloo i-a plãcut mult prestaţia Ruxandrei: „Am trecut prin stãrile alea acum câţiva ani, mi-am dorit sã existe cineva în România care sã cânte aşa”, însã nici Francesca nu a fost mai prejos: „În fiecare parte avem un 10, fiecare şi-a vândut muzica pe care o ascultã şi o place foarte corect!”, le-a spus el amândurora. Publicul însã a decis ca Ruxandra sã-şi piardã scaunul la „The Four – Cei 4”. „Îmi pare rãu, ştiu cã mai aveam multe de arãtat, dar asta este!”, a mãrturisit ea, iar Carla’s Dreams a încurajat-o: „Tu eşti omul despre care ar puutea sã vorbeascã lumea pe stradã!”.

Ruxandra poate fi votată de telespectatori prin intermediul aplicației ”The Four – Cei 4” timp de 24 de ore din momentul părăsirii competiției, pentru a fi întoarsă direct în semifinală.

Johnny King a intrat în competiție cu gândul că va putea avea șansa de a-l provoca pe Dragoş Udilã la duel, determinându-l pe Carla’s Dreams sã exclame: „Mãcar o zi lasã-l sã se odihneascã pe om, te implor!” şi totodatã sã aminteascã faptul cã nu a existat nicio ediţie a show-ului în care cineva sã nu îl provoace pe Dragoş la duel.

Johnny le-a mãrturisit juraţilor cã a descoperit prin muzicã un mod de a comunica, iar faptul cã l-a însoţit de mic pe unchiul sãu, un artist cunoscut în Congo, în concerte, l-a determinat şi pe el sã viseze la viaţa de artist. Când le-a spus şi cã numele sãu nu este o întâmplare, bunicul sãu fiind domnitor în ţara sa, Carla’s i-a spus în glumã lui Dragoş: „Ţie nu-ţi e ruşine sã nu fii nepotul cuiva?”.

A decis sã-şi cânte propria piesã, Izabela, pe care Antonia a recunoscut-o imediat: „Îmi place piesa, o ştiu, a fãcut şi Alex remix la piesa asta! Eşti un personaj, îmi place ce transmiţi!”. Chiar dacã pe Carla’s nu l-a convins în totalitate, lui Cheloo i-a plãcut: „Eu cred cã tu ai ceva ce nu au mulţi concurenţi. Ai creat o piesã, te-ai agitat, ai cucerit scena, a fost minunat! Dar pãrerea mea e cã n-ai avut nicio legãturã cu notele. E reggae,  înţelegem, dar nu eşti acolo. Din punctul meu de vedere Udilã e mult mai bun la capitolul ãsta. Cred cã ar trebui sã cânţi rap!”. Acesta a fost şi punctul care i-a decis votul lui Carla’s Dreams: „Doar pentru optimismul lui Cheloo, sã te audã fãcând rapp în englezã, o sã îţi dau un da!”, i-a spus acesta.

            Aşa s-a ajuns la al treilea duel al serii, iar pãrerea publicului a fost anticipatã de juraţi. „Piesa ta, cu backing, a sunat mai rãu decât piesa lui Dragoş, fãrã backing”, i-a spus Carla’s Dreams lui Johnny, continuând apoi cãtre Udilã: „Sã ai curajul sã cânţi piesa asta, fãrã backing pe refren, înseamnã sã fii mai mult taur decât om!” şi totodatã sã se ridice în picioare sã îl aplaude. Deşi a cântat impecabil, lui Dragoş i-a fost teamã: „Mi-a fost teamã cã plec, astãzi mai mult ca niciodatã. M-a înţepat inima pânã sã anunţe Maca cine a câştigat!”. Concurentul şi-a pãstrat însã locul în concurs şi alãturi de Francesca, Alexandra şi Vlad va lupta sãptãmâna viitoare sã îşi pãstreze scaunul.

Bătălia pentru un loc printre Cei 4 continuă și sâmbăta viitoare, de la ora 20.00, când noi challengeri, tineri muzicieni talentați și dornici să se afirme, vor încerca să obțină un loc ocupat de cei patru artiști aflați pe scaune, astfel că niciunul dintre ei nu va fi în siguranță! Fiecare challenger va cânta o melodie, iar jurații Antonia, Feli, Cheloo și Carla’s Dreams vor evalua prestația sa. Doar challengerii care primesc toate cele patru voturi ale juraților au dreptul să provoace la un duel pe unul dintre ”Cei 4”.

Publicul din sală este cel care ia decizia finală în urma duelului muzical dintre challenger și unul dintre cei patru. Publicul votează prin intermediul aplicației ”The Four – Cei 4”, iar cântărețul cu cele mai multe voturi se va așeza pe scaun. În situația în care unul dintre ”Cei 4” își pierde locul, există o șansă de salvare: Artiștii care au ocupat de-a lungul competiției un scaun pot fi votați de telespectatori prin intermediul aplicației ”The Four – Cei 4” timp de 24 de ore din momentul părăsirii competiției, iar patru dintre ei, care au obținut cele mai multe voturi, pot fi întorși direct în semifinală. Challengerii care nu reușesc să obțină un scaun, nu pot fi readuși în competiție.

×
Subiecte în articol: The Four – Cei 4 Ruxandra Anania