x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Show Imam Baildi în parcul A.I. Cuza

Show Imam Baildi în parcul A.I. Cuza

31 Iul 2014   •   17:59
Show Imam Baildi în parcul A.I. Cuza
Formaţia din Grecia concertează în deschidere la “Cinema în aer liber”
Deschiderea oficială a cinematografului în aer liber va avea loc duminică, 3 august, în parcul A.I. Cuza – IOR (Insula Pensionarilor), cu un spectacol al grupului Imam Baildi, unde intrarea este liberă.

În cea de-a 3-a ediţie “Cinema în aer liber”, publicul cinefil va putea viziona 24 de filme premiate sau nominalizate recent la festivaluri internationale de prestigiu, precum şi proiecţii clasice. Timp de şase săptămâni, în fiecare seară de marţi până duminică, de la ora 21.30, filmele vor fi proiectate utilizând cel mai performant echipament de proiecţie în aer liber din România.
Dintre acestea, vor putea fi urmărite în premieră naţională: “Kon-Tiki”, “Adâncul”, “Colivia aurită”, “Puzzle chinezesc” şi “Nono, o aventură în zig zag”. Deasemenea, vor fi readuse în atenţia publicului celebre proiecţii  clasice, precum trilogia “Naşul”, “Star Trek”, “The Truman Show”, “Inimă neinfricată”, “E.T Extraterestul”, “Scarface”, “Parfum de femeie”, “Lista lui Schindler”, “În numele tatălui” şi “Gladiatorul”.

Înainte de proiecţia din 5 august, “Cinema în aer liber” la Bucureşti debutează oficial duminică, 3 august, ora 20.00, în parcul IOR, cu un concert special al trupei de world music din Grecia Imam Baildi. Reunindu-i pe cunoscătorii de world music şi balkan music cu iubitorii de swing, jazz & blues, Imam Baildi vine cu un show revigorant. Va fi un mix între saxofon balcanic, trompetă şi solo-uri de cimpoi, sample-uri hip hop, un MC care nu lasă publicul să se odihnească şi o solistă fermecătoare.

Peste 300 de concerte
Această 'combinaţie' i-a făcut pe muzicieni recunoscuţi în întreaga Europă pentru reinventarea muzicii greceşti şi integrarea ei în rândul cerinţelor muzicale actuale. Dacă se adaugă ritmuri electro swing, rumba, samba, pe acorduri de bouzouki şi cobză, atunci se obţine sound-ul contagios ce defineşte trupa Imam Baildi. Trebuie menţionat că Imam Baildi este singura trupă din Grecia care a intrat de două ori în topurile European World Music şi a concertat la cele mai mari festivaluri din Europa, precum Roskilde, Sziget, Lowlands, Transmusicales de Rennes, Oslo International Music Festival, Balkan Trafik. În afară de apariţiile pe scenele festivalurilor, Imam Baildi are cinci albume, a susţinut două turnee în Europa, având peste 300 de concerte în 22 de ţări, în doi ani de zile.

Anul trecut Imam Baildi a concertat pentru prima dată în Statele Unite, în cadrul prestigiosului festival South by Southwest, la Austin (Texas). Imam Baildi a luat fiinţă în anul 2005, la iniţiativa fraţilor Orestis şi Lysandros Falireas, care au început să remixeze şi să selecteze melodii greceşti din anii '40, '50 şi '60.

Primul album, lansat în 2007, a fost o revelaţie în piaţa muzicală din Grecia, atât din punct de vedere al conceptului, cât şi pentru vânzările realizate. Albumul a fost lansat de EMI şi în Turcia dar şi în Danemarca şi a putut fi ascultat la posturile de radio din toată Europa. A avut recenzii favorabile în presa internaţională, atât în cea de specialitate (Folk Roots, Songlines), cât şi în cea generalistă (The Guardian).



×
Subiecte în articol: Imam Baildi