x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Show rock cu Testament

Show rock cu Testament

de Alex Revenco    |    11 Iul 2008   •   00:00

Grupul american concertează sîmbătă, 12 iulie, la Sibiu

Grupul american concertează sîmbătă, 12 iulie, la Sibiu

 
După cum se ştie, pe stadionul municipal din Sibiu are loc prima ediţie a festivalului Rockin’ Transilvania, unde participă următoarele grupuri: Kreator, Testament, Altar (Cluj), Benedictum, Betrayer (Sibiu) – 12 iulie; Helloween, Doro, Axxis, Thunderstorm (Bucureşti), L.O.S.T. (Bucureşti), Abigail (Bucureşti), eyeSEEred (Mediaş).

 
ALBUMUL ANULUI. Biletele pentru o zi – de 75 de lei şi abonamentele, pe două zile – 110 lei se găsesc la www.bilete.ro, www.ticketpoint.ro şi în reţeaua Diverta din întreaga ţară, dar vor fi disponibile şi în zilele de festival, la stadion. Una dintre cele mai valoroase formaţii care vor urca pe scena festivalului este Testament, din San Francisco. Chuck Billy – vocal, Eric Peterson – chitară, Alex Skolnick – chitară, Greg Christian – bass şi Paul Bostaph – tobe au lansat recent "The Formation of Damnation", desemnat Albumul Anului 2008, la Metal Hammer Golden Gods Awards.

 

Discuri pentru Player

Manu Chao: La Radiolina

Noul album are 21 de piese, complexe, diferite stilistic şi deosebit de antrenante, aşa cum marele artist ne-a obişnuit deja. O bună parte din ele a putut fi urmărită live, la Bucureşti, într-un show incredibil, pe scena B’estfest 2008. Primul material discografic din ultimii şase ani exprimă un nou protest sub deviza "Resemnarea este o sinucidere permanentă". Scris, compus, interpretat şi produs de Manu Chao, discul conţine mixaje realizate de Mario Caldato (Beastie Boys, Jack Johnson).

 

Whitesnake: Good To Be Bad

Apărut recent şi în România, unde este distribuit de A & A Records / Warner Music Licensee, noul disc este considerat atît "cel mai bun produs Whitesnake din ultimii 20 de ani" cît şi "capodoperă". Vocea fantastică a lui Coverdale, alături de un line-up de muzicieni foarte valoroşi fac din "Good To Be Bad" un album rock adevărat, cum nu am mai auzit de mult. Iar Doug Aldrich, ca şi compozitor la cîntecele noi, ocupă o poziţie-cheie, avînd o pondere de 50/50% cu David Coverdale.

 

Frank Sinatra: Nothing But the Best

Este o colecţie remarcabilă de 22 de hituri clasice ale celebrului crooner american, într-o ediţie remasterizată. Printre acestea se numără: "The Way You Look Tonight", "Luck Be a Lady", "Strangers in the Night", "My Way", "Body an Soul". La data apariţiei, discul a intrat direct pe locul doi în topul Billboard 200, înregistrînd vînzări de 99.000 de exemplare. Ca bonus inclus în album este un DVD care conţine concertul din 1971, de la Royal Festival Hall din Londra.

 

Scarlett Johansson: Anywhere Lay My Head

Recent, cunoscuta actriţă şi-a lansat albumul de debut, produs de Dave Sitek. Acesta conţine 10 piese originale semnate de faimosul Tom Waits şi o compoziţie Johansson, intitulată Song For Jo. La acest disc, Scarlett a mai colaborat cu David Bowie (la Falling Down şi Fannin Street), cu chitaristul de la Yeah Yeah Yeahs, Nick Zinner, şi mulţi alţii. Considerat de New Musical Express "un disc pur şi simplu strălucitor", a intrat pe locul 63 în UK Album Chart.
×
Subiecte în articol: muzica