x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Slash: 'România e prima ţară din Est unde vreau să ajung!'

Slash: 'România e prima ţară din Est unde vreau să ajung!'

de Alex Revenco    |    09 Ian 2013   •   20:13
Slash: 'România e prima ţară din Est unde vreau să ajung!'

Pe 5 februarie, unul dintre cei mai mari chitarişti ai lumii şI trupa sa cântă la Sala Palatului

Înainte de Crăciun am avut şansa să vorbesc la telefon cu Slash, convorbirea fiind prezentată în continuare.
■ Jurnalul Naţional: Bună seara !
■ Slash:
Mulţumesc, dar la mine e dimineaţă!

■ Ok, Bună dimineaţa. Pe primul tău album solo sunt o mulţime de vocalişti celebri (Lemmy, Iggy Pop, Ozzy...) care cântă câte o piesă, doar Myles Kennedy are două. Acela a fost momentul când te-a convins să fie permanent în proiectul Slash? 
■ Da, este absolut exact. Când a venit să-mi spună că vrea să participe la album, atunci l-am văzut prima oară dar când am cântat împreună prima piesă am fost copleşit. A fost realmente nemaipomenit şI atunci l-am întrebat dacă nu vrea să mai cânte una. Asta pentru că avea o voce cum nu auzisem până atunci, vocea oricărui solist care apare pe album îmi este foarte familiară, sunt, cu toţii, eroii mei. Dar Myles avea o voce foarte proaspătă şI pur şI simplu diferită. Apoi l-am întrebat dacă nu vrea să plecăm în turneu, după care am ajuns -de fapt- să facem şI albumul împreună.

■ De ce grupul se numeşte Conspiratorii ? Împotriva cui conspiraţi?
■ Ştii că e amuzant? Este pentru a doua oară, astăzi (în ziua interviului, Slash a vorbit cu mai multe reviste, radiouri etc. din Europa) când sunt întrebat de The  Conspirators, dar numai europenii m-au întrebat asta. E într-adevăr doar un nume cool pentru că avem acest tip de relaţie, Todd şi Brad sunt doi tipi care sunt armele mele secrete, deci The Conspirators este "conspiraţia" pentru a face muzică mişto. Nu ştiu, dar mie mi se pare un nume cool.

■ Stone Weiland a plecat din Stone Temple Pilots, ce ai de gând? Să reformezi Velvet Revolver, să cânţi doar cu The Conspirators sau amândouă?
■ Încă ţin la păstrare Velvet Revolver dar căutăm un solist vocal, cu siguranţă nu-l vrem pe Scott. Rămâne să vedem cine va fi noul vocalist la Velvet Revolver dar eu voi continua, deasemenea, cu The Conspirators.

■ Ce părere ai de mişcarea rock şI de 'ofensiva' disco -house- techno ?
■ Evident că sunt mulţi cei care cumpără muzică de dans pentru popularitate, succes şI aşa mai departe, dar eu cred că industria muzicală a devenit într-un fel previzibilă şI în alt fel prea atentă pentru a nu greşi, atunci când e vorba de noi artişti de perspectivă, care trebuie să 'crească', aşa cum era în anii 60, 70 şI 80. Aşa că e un fel de frână, care reduce numărul trupelor rock cu adevărat talentate să ajungă sus şI să aibă o expunere maximă. De 'lumea techno' eu sunt foarte apropiat pentru că soţia mea ascultă acest gen de muzică iar eu ascult toate ştirile, ştiu artiştii house şI techno, casele lor de discuri etc. Eu cred că acest gen poate fi interesant dar după scurt timp interesul dispare, poate fi popular dar popularitatea nu durează mult timp. Aşa cum s-a întâmplat şI în hip- hop şI în heavy metal, atunci când e vorba de bani se implică toată lumea, încearcă să se copieze unii pe alţii, ajung la succes după care rămân fără vlagă. Nu am nimic împotriva techno-ului, e chiar distractiv pentru cei care ascultă aşa ceva, dar mi se pare doar un succes comercial de moment.

■ Ce formaţii noi îţi plac şI le recomanzi?
■ E o trupă din Australia, Airborne, eu cred că e mare. Mai e Monster Truck, din Canada, pe care am invitat-o cu noi în turneu, este ceva între old school southern rock şI heavy metal rock. Cred că Gojira este una dintre cele mai bune trupe rock din ultimii ani. În Los Angeles este Hillbilly Herald, care e pe cale să devină o trupă cu adevărat mare. Mai e o trupă cu care tocmai am semnat să cânte în deschidere la unul dintre concertele noastre din SUA, a câştigat un concurs pe care l-am organizat pentru tinere formaţii rock, unde trupa câştigă o grămadă de echipament nou şI are ocazia să înregistreze câteva piese. Trupa se numeşte Mach 22 şI cred că e foarte cool.

■ Ce vrei să transmiţi fanilor tăi din România ?

■ De altfel ştiu că în România am o mulţime de fani, de la care, de doi ani încoace am primit mesaje pe net în care mă rugau să vin neapărat şI în România. De aceea voi veni în România care este una din ţările favorite în acest turneu. De fapt, România e prima pe lista ţărilor din Europa de Est unde vreau să ajung!

■ În loc de încheiere, câteva întrebări scurte. Chuck Berry sau Elvis?

■ Chuck Berry

■ Beatles sau Rolling Stones?

■ Pe asta o aud des: Stones

■ Kinks sau The Who?
■ Asta-i dură rău, trebuie să spun The Who, dar nu e cinstit...

■ Jimi Hendrix sau Eric Clapton?
■ Jimi Hendrix.

■ Deep Purple sau Led Zeppelin?

■ Woow, trebuie să zic Black Sabbath!

■ Sex Pistols sau Ramones?

■ Aici merg cu Ramones!

×
Subiecte în articol: slash