x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Solistul unei importante trupe rock are CANCER cerebral terminal. Va participa la un ultim turneu

Solistul unei importante trupe rock are CANCER cerebral terminal. Va participa la un ultim turneu

25 Mai 2016   •   15:27
Solistul unei importante trupe rock are CANCER cerebral terminal. Va participa la un ultim turneu
Sursa foto: bahbs.wordpress.com

Gord Downie, solistul trupei de rock The Tragically Hip, una dintre cele mai influente din ţară din ultimii ani, suferă de cancer cerebral terminal.

The Tragically Hip a informat pe site-ul său că boala lui Downie, în vârstă de 52 de ani, a fost diagnosticată în decembrie anul trecut, iar grupul a decis ca "după peste 30 de ani împreună ... şi sute de turnee" să-l realizeze pe cel din urmă, scrie Agerpres.

"Am simţit că este ceea este corect pentru Gord şi pentru noi", au precizat membrii grupului înfiinţat în 1984 şi care au reuşit ca 9 din cele 12 albume ale lor să ajungă pe primul loc în topul Canadei.

Downie este considerat unul dintre soliştii cei mai "fascinanţi" ai muzicii canadiene.

Potrivit doctorului care îl tratează pe Downie, James Perry, cancerul de care suferă muzicianul este deosebit de agresiv, dar că va putea cânta în turneul anunţat de The Tragically Hip.

Medicul a asigurat că Downie a fost operat în ultimele săptămâni şi a efectuat şase săptămâni de chimioterapie şi de radiaţii, dar că tumoarea de care suferă solistul "este incurabilă".

×
Subiecte în articol: cancer cerebral Gord Downie