x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Sony Music nevoită să își ceară scuze din cauza unei trupe nipone

Sony Music nevoită să își ceară scuze din cauza unei trupe nipone

02 Noi 2016   •   21:50
Sony Music nevoită să își ceară scuze din cauza unei trupe nipone

Sony Music a prezentat scuze marţi după ce formaţia de fete din Japonia Keyakizaka46 a şocat purtând costume care trimiteau la uniformele naziste la un concert de Halloween, relatează DPA. 

'Ne cerem sincer scuze pentru orice insultă cauzată de această lipsă de cunoştinţă' privind semnificaţia gestului, a precizat Sony Music Entertainment (Japan) Inc, divizia japoneză a Sony Music, care este casa producătoare a popularei formaţii. 

Într-un comunicat făcut public online, compania s-a angajat că o astfel de situaţie nu se va repeta. 

Yasushi Akimoto, producătorul Keyakizaka46, a prezentat şi el scuze într-un comunicat separat. 

'Nu cred că membrii staffului nostru au vrut să creeze ceva care-i evocă pe nazişti dar cred că nu am reuşit să exercit un control corespunzător ca producător', a spus el. 

Grupul a cântat pe o arenă din Yokohama, iar în imaginile postate pe internet se vede că membrele trupei poartă pelerine negre de tip militar şi caschete cu un simbol care seamănă cu emblema nazistă cu un vultur deasupra unei svastici. 

Luni, Centru Simon Wiesenthal a emis un comunicat în care îşi exprimă 'dezgustul privind folosirea de uniforme pe teme naziste' de către trupă. 

Centrul le-a cerut Sony Music şi lui Akimoto să-şi ceară scuze public pentru costume. 

'Să vadă adolescente dansând pe scenă în publică în uniforme în stilul nazist a provocat o mare suferinţă victimelor genocidului nazist', a spus rabinul Abraham Cooper, decan asociat al centrului.AGERPRES

×