x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Sting a anunţat lansarea în luna noiembrie a celui de-al 12-lea album al său

Sting a anunţat lansarea în luna noiembrie a celui de-al 12-lea album al său

21 Iul 2016   •   20:45
Sting a anunţat lansarea în luna noiembrie a celui de-al 12-lea album al său
Sursa foto: facebook.com/sting

Sting a anunţat joi lansarea în luna noiembrie al celui de-al 12-lea album al său înregistrat în studio, care va marca revenirea cântăreţului la sonorităţile rock, cu evocarea unor subiecte de actualitate, cum ar fi refugiaţii din Europa şi schimbările climatice, transmite AFP.

Intitulat "57th&9th", cu referire la o intersecţie din New York prin care trecea zilnic pentru a ajunge la studiouri, albumul va fi lansat în 11 noiembrie, a anunţat casa sa de discuri. Ultimul album al solistului a fost lansat în 2013, dar el a mai putut fi auzit anul trecut în duet cu Mylene Farmer.

Într-un interviu acordat revistei Rolling Stone, Sting (64 de ani) a spus că, prin acest album, revine la sonorităţi mai rock, după ani consacraţi unor creaţii mai experimentale. Cunoscut pentru angajarea sa alături de Amnesty International în cauze legate de apărarea drepturilor omului, cântăreţul a menţionat că una dintre piese, "Inshallah", vorbeşte despre refugiaţii din Europa, iar o altă melodie, "One Fine Day", îi critică pe cei care se îndoiesc de realitatea schimbărilor climatice.

"Clima va fi unul din cele mai puternice motoare ale migraţiilor. Milioane de oameni vor pleca în căutarea unui loc sigur", a spus el în Rolling Stone. "Încă sunt puţin dezamăgit de faptul că Marea Britanie va ieşi din Uniunea Europeană fără un motiv serios. Cel puţin UE are un plan de luptă împotriva încălzirii", a adăugat el, referindu-se la Brexit.

Un alt cântec, "50.000", a fost compus după dispariţia bruscă a lui Prince, în luna aprilie.

Sting, fost membru al formaţiei The Police, a vândut peste 100 de milioane de albume ca solist, aminteşte AFP.AGERPRES

×
Subiecte în articol: sting album