x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Trupa Black Sabbath va susţine un ultim turneu. Când şi unde va avea loc primul concert

Trupa Black Sabbath va susţine un ultim turneu. Când şi unde va avea loc primul concert

04 Sep 2015   •   16:51
Trupa Black Sabbath va susţine un ultim turneu. Când şi unde va avea loc primul concert

Grupul britanic de 'heavy metal' 'Black Sabbath', înfiinţat în anii '70, a anunţat, joi, organizarea unui nou turneu mondial anul viitor, ultimul din cariera muzicală a celor consideraţi precursori ai curentului 'heavy-metal', informează AFP, citând comunicatul grupului.

Intitulat "The End", turneul va reuni trei foşti membri ai grupului, printre care excentricul Ozzy Osbourne, în cele 24 de concerte programate până în prezent. Primul concert va avea loc la 20 ianuarie în Nebraska, unul dintre statele din zona de centru-vest a SUA unde fanii de 'heavy metal' sunt numeroşi.

'Black Sabbath' vor avea reprezentaţii la New York, în Australia şi în Canada înainte de încheierea turneului la 30 aprilie la Dunedin, în sudul Noii Zeelande. Pentru Europa, deocamdată, nu a fost stabilit vreun reper în acest turneu, nici măcar oraşul Birmingham din care provine formaţia, notează AFP.

Ozzy Osbourne, 66 de ani, care locuieşte în prezent la Los Angeles, a avut succes şi în cariera solo, devenind cunoscut publicului larg şi prin intermediul spectacolului de televiziune "The Osbournes", dedicat vieţii sale de familie, difuzat de MTV.

Chitaristul Tony Iommi, 67 de ani, locuieşte în Anglia şi luptă de ani de zile cu o formă de cancer care pune sub semnul întrebării participarea sa la turneul 'Black Sabbath'.

Basistul Geezer Butler, 66 de ani, va participa la turneul de anul viitor al trupei, însă bateristul Bill Ward, care s-a certat cu Ozzy Osbourne, nu va fi prezent în turneul "The End".

Fondată în 1968, formaţia 'Black Sabbath' a fost vârful de lance al 'heavy metal' în anii '70 cu albumul său omonim de debut. Trupa a combinat elemente de blues şi piese de chitară de mare intensitate, împrumutând din tematica pieselor muzicale cu elemente specifice ocultismului, aminteşte AFP. Turneul anterior al formaţiei, care s-a desfăşurat între anii 2012-2014, a cuprins 84 de concerte.

×