x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Un manuscris al lui Wolfgang Amadeus Mozart, vândut cu 237.000 de euro

Un manuscris al lui Wolfgang Amadeus Mozart, vândut cu 237.000 de euro

22 Iul 2015   •   22:42
Un manuscris al lui Wolfgang Amadeus Mozart, vândut cu 237.000 de euro

Un manuscris al lui Wolfgang Amadeus Mozart (1756 - 1791) a fost cumpărat la licitaţie cu 237.000 de euro de Fundaţia 'Mozarteum', care l-a prezentat miercuri la Salzburg,cu ocazia festivalului muzical desfăşurat în aceste zile în oraşul natal al compozitorului, transmite AFP.

Documentul de 12 pagini de format mediu este o copie de mână făcută de tânărul Mozart unei părţi din 'Stabat mater' de Eugenio di Ligniville (1727 - 1778), maestru italian al contrapunctului. Datând din 1773, conform experţilor, manuscrisul conţine şi adnotări ale tatălui lui Mozart, Leopold. Până acum a fost în posesia unor persoane particulare.

'Majoritatea manuscriselor lui Mozart se găsesc de multă vreme în colecţii accesibile publicului, însă o mică parte dintre acestea a rămas mereu inaccesibilă experţilor', afirmă un comunicat al 'Mozarteum'. Fundaţia a subliniat şi importanţa manuscrisului, care arată 'interesul durabil al familiei Mozart pentru arta contrapunctului a lui Ligniville, care, ca şi Mozart, era membru al faimoasei Accademia filarmonica din Bologna'.

Fundaţia 'Mozarteum' din Salzburg apreciază că deţine mai mult de jumătate din manuscrisele cunoscute ale familiei Mozart, printre care circa o sută de partituri. Recenta achiziţie, realizată la sfârşitul lunii mai, a fost posibilă datorită unui mecena, a precizat instituţia.

×
Subiecte în articol: manuscris mozart