x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Veteranii ”X Factor” fac echipă pentru a cuceri galele live

Veteranii ”X Factor” fac echipă pentru a cuceri galele live

12 Dec 2017   •   14:31
Veteranii ”X Factor” fac echipă pentru a cuceri galele live
Sursa foto: Gabriela Arsenie/Gabriela Arsenie

Ar putea părea complet diferiți, însă tocmai acest lucru face ca, la un loc, Danil Murzan, Ștefan Condrea și Max Fall să fie o apariție inedită. Cei trei membri ai trupei Flashback și-au ”rezervat” un loc în gala ”X Factor” de pe 15 decembrie, de la ora 20.00, pe Antena 1.

Danil Murzac s-a născut în urmă cu 32 de ani în Uzbekistan, dar a copilărit și în Ukraina și Republica Moldova, deoarece tatăl său era militar, iar familia se muta destul de des. Sunt economist și profesor de limba engleză de profesie. Am făcut un an de studii în SUA, fapt care mi-a influențat viața foarte mult. Vorbesc trei limbi, dar pot sa tac în mai multe. Sunt necăsătorit și nu trece nicio zi fără să aud reclamații de la mama mea referitor la acest fapt”, povestește Danil, care a revenit anul acesta din Chișinău pentru a primi a doua oară încrederea juraților ”X Factor”.

Danil, care a ajuns în anul 2014 până în ”Bootcamp” alături de Afina, colega sa de trupă, a fost nevoit să se retragă din cauza unei pierderi tragice: unul dintre cei mai buni prieteni ai săi a murit într-un accident de circulație, iar înmormântarea era programată chiar în ziua în care Danil ar fi trebuit să urce pe scena ”X Factor”. ”A fost cel mai greu an din viața mea, plin de  despărțiri și pierderi”, își amintește acesta.

Tocmai de aceea, participarea sa în această etapă a fost una cu mari emoții. De această dată, Carla’s Dreams, pe care Danil l-a cucerit definitiv în etapa audițiilor, a decis ca acesta să facă echipă alături de Ștefan Condrea și Max Fall, și ei foști concurenți ”X Factor”.

”Cu Max mă cunoșteam de aproape trei ani. Mereu mi-a plăcut cum cânta el și chiar discutasem probabilitatea de a face ceva împreună. Acum avem o ocazie exclusivă și funcționăm bine împreună, mă simt foarte confortabil când discutam ceva, deoarece știu că toți putem să ne exprimăm opiniile sincer pentru că ne dorim aceleași lucruri în ceea ce privește trupa Flashback”, a povestit Murzac.

Danil, care a învățat de la mama sa să cânte la pian, povestește cu umor despre dorința sa de a face muzică: ”Am înțeles că ar fi bine să cânt când am fost la un karaoke cu prietenul meu – un cântăreț profesionist, și am văzut că a primit băuturi și mâncare gratuit deoarece a cântat niște piese pentru public”. Miza însă este foarte mare, atât pentru el, cât și pentru colegii săi: ”Dat fiind faptul că au mai fost niște concurenți buni după prestația noastră, știam că cineva va trebui să plece. După ce s-a decis că noi rămânem pentru dueluri, am fost bucuros timp de aproape zece minute. După asta, am înțeles că avem de lucru și am început să mă gândesc la asta deja”, spune Danil cât se poate de concentrat.

Colegul său, Ștefan Condrea a revenit la ”X Factor” după ce în urmă cu trei ani a ajuns chiar până în galele live alături de o altă concurentă. Cei doi au format împreună trupa Contrast, în echipa Deliei. De această data însă, Ștefan s-a reinventat și, pe lângă calitățile sale vocale, a învățat să facă și beatbox așa că a pus în scenă un număr cu adevărat special. De altfel, momentul său i-a adus și o garanție: ”Pentru prima piesă pe care vrei să o scoți, își pun la dispoziție studioul meu, în mod gratuit”, i-a promis Horia Brenciu, încântat de ceea ce a auzit. 

”Am revenit pentru că pot mai mult acum decât în urmă cu trei ani. Când m-am înscris a doua oară am simțit că e momentul meu”, mărturisește Ștefan, care se inspiră din viața sa în versurile pe care le scrie. Tocmai de aceea nu i-a fost ușor să uite momentele dificile trăite după ce s-a mutat în București și și-a luat viața în piept. E determinat să reușească, așa că ”X Factor” reprezintă o competiție cu o miză extraordinară: ”Am fost foarte fericit când am primit un scaun în Bootcamp. Poate sună egoist, dar locul nostru era acolo! Pentru că atunci când ai într-adevăr un vis la care muncești zilnic, nu contează cu adevărat decât atingerea lui. Așa că pe celelalte scaune vedeam doar adversari!”.

Iar pentru a-și îndeplini scopul, îi are alături pe cei doi colegi de trupă pe care îi admiră. ”Îmi place vocea extraordinară a lui Max, iar despre Danil pot spune că asemănarea cu Eminem m-a făcut să îl clasez cumva în topul preferințelor mele muzicale”, a mai spus Ștefan. 

Cel de-al treilea membru al trupei Flashback, Max Fall, are pregătire de jurist și nu a urmat studii muzicale, dar este convins că trebuie să câștige X Factor, așa că se află deja la a doua apariție în fața juraților.

”Îmi place să mă dezvolt, să citesc, să aflu ceva nou! Sunt un om căruia îi place comunicarea, îmi place să fiu în centrul atenției. Aș spune că muzica nu e viața mea, ci viața mea e plină de muzică în tot ce văd, simt și aud!”, mărturisește Max, care a avut de înfruntat unul dintre cele mai grele momente din viața la vârsta de doar șase ani, când sora sa a murit la două săptămâni de la naștere.

Talentul artistic este o moștenire primită de la mama sa, care în tinerețe a făcut muzică și actorie. Tocmai de aceea, familia sa îl susține pentru a reuși în acest domeniu. ”Am cântat în corul şcolii, mergeam la cercul de actorie, iar la lecţiile de muzică luam doar note bune. Atât. Nu am studii muzicale pentru că părinţii au vrut să am o profesie. Eu am ales Dreptul, facultate pe care am şi absolvit-o, dar după ce la 18 ani am primit în dar o chitară, planurile mele s-au schimbat”, povestește Max. 

Ca și ceilalți doi membri ai trupei Flashback, Max crede că în proiectul apărut la ”X Factor”. ”Nu știu dacă va fi așa, dar pot să spun că mi-aș dori ca trupa să continue să existe și după încheierea concursului. Mi se pare că e ceva interesant și e o formulă care putea aduce bucurie ascultătorilor și fanilor!”, a mai spus Max.

După dueluri, Delia, Horia Brenciu, Ștefan Bănică jr și Carla’s Dreams au ales fiecare doar doi dintre cei patru concurenți care au trecut de Bootcamp, astfel că doar jumătate dintre aceștia vor trece în etapa următoare.

Astfel, Anton Banaghan, Salvatore Pierluca, Jeremy Ragsdale, Katerina Biehu, Teodora Sava, Alina Mocanu, Flashback și Ad Libitum vor continua pregătirile pentru gala de pe 15 decembrie, de la ora 20.00, pe Antena 1.

Lor li se adaugă și un concurent surpriză pe care telespectatorii l-au votat pe parcursul edițiilor. ”Finalistul publicului” va fi aflat abia în etapa galelor, iar dacă acesta este unul dintre cei opt finaliști, se califică în etapa galelor următorul clasat.

Spectacolul ”X Factor” continuă cu cea de-a doua gală live duminică, 17 decembrie, de la ora 20.00, pe Antena 1, când telespectatorii vor avea ocazia să își aleagă preferații și să îi voteze pentru a-i ajuta să se califice în MAREA FINALĂ de pe 22 decembrie, de la ora 20.00.

×
Subiecte în articol: X Factor