x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Ziua Internaţională a Jazzului, sărbătorită printr-un concert "all-stars" la Havana

Ziua Internaţională a Jazzului, sărbătorită printr-un concert "all-stars" la Havana

01 Mai 2017   •   16:04
Ziua Internaţională a Jazzului, sărbătorită printr-un concert "all-stars" la Havana

Numeroase staruri ale muzicii jazz din toate colţurile lumii au sărbătorit, duminică, cea de-a 6-a ediţie a Zilei Internaţionale a Jazzului, la Havana, printr-un concert extraordinar organizat sub egida UNESCO, conform DPA şi Xinhua. 
Printre starurile care au participat la evenimentul cultural desfăşurat la Gran Teatro Alicia Alonso se numără americanul Herbie Hancock, pianistul cubanez Chucho Valdes, chitaristul francez Marc Antoine şi solistul sud-coreean Youn Sun Nah. La spectacol a participat şi actorul american Will Smith, dar şi Quincy Jones, Esperanza Spalding, Cassandra Wilson, Ambrose Akinmusire, Carl Allen, Regina Carter şi Marcus Miller. 
În afara lui Chucho Valdes, jazzul cubanez a mai fost reprezentat de Gonzalo Rubalcaba, Alfredo Rodriguez Jr., Bobby Carcasses, Roberto Fonseca, Francisco Amat şi Barbarito Torres. 
Spectacolul, la care au participat şi artişti din Europa, Africa, Asia şi America Latină, a cuprins atât piese clasice din repertoriul de jazz cât şi noi compoziţii. Concertul s-a încheiat cu interpretarea piesei "Imagine" de John Lennon, o chemare la pace şi speranţă pentru toţi oamenii. 
Zeci de mii de elevi cubanezi din peste 11.000 de şcoli au beneficiat anul acesta de programe de educaţie muzicală, conform UNESCO. 
"Faptul că anul acesta Cuba se află în lumina reflectoarelor reprezintă încă o demonstraţie a puterii muzicii jazz de a construi punţi şi a aduce alături femei şi bărbaţi pentru a împărtăşi aceleaşi valori şi aspiraţii", conform directorului general UNESCO, Irina Bokova. 
Gazda evenimentului de anul trecut a fost capitala SUA, Washington. Anul acesta Ziua Internaţională a Jazzului a fost marcată prin concerte sau diferite ale activităţi în peste 190 de ţări.

Sursa: www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: jazz hava concert all stars