x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Pianul din „Casablanca”, scos la licitaţie. Ar putea valora 1 milion de dolari

Pianul din „Casablanca”, scos la licitaţie. Ar putea valora 1 milion de dolari

24 Iul 2014   •   15:42
Pianul din „Casablanca”, scos la licitaţie. Ar putea valora 1 milion de dolari

Celebrul pian din filmul „Casablanca”, cu Ingrid Bergman şi Humphrey Bogart în rolurile principale, va fi scos la licitaţie la New York, în luna noiembrie. În scena în care Ingrid Bergman îi cere lui Sam, interpretat de Dooley Wilson, să cânte „As Time Goes By”, muzicianul interpretează piesa la pianul ce va fi propus spre vânzare, relatează 7sur7.be.

Pianul este cea mai valoroasă piesă a licitaţiei pe a cărei listă figurează peste 30 de obiecte din filmul „Casablanca” (1942), pe care casa Bonhams şi Turner Classic Movies o organizează pe 24 noiembrie. Vor fi puse în vânzare uşile cafenelei lui Rick, interpretat de Humphrey Bogart, precum şi note de la filmări şi fotografii cu dedicaţie. Toate obiectele provin dintr-o colecţie privată. 

Casa Bonhams apreciază că pianul s-ar putea vinde cu cel puţin un milion de dolari, după ce a fost adjudecat ultima oară cu 602.500 de dolari în 2012. Obiectele vor fi expuse mai întâi la Los Angeles şi New York. 

„Casablanca” se numără printre cele mai mari filme americane din toate timpurile în lista alcătuită de Institutul American de Film. În 1943, a primit trei premii Oscar. (Sebastian S. Eduard)

×