x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Actorii de la “Nottara” se întorc acasă

Actorii de la “Nottara” se întorc acasă

28 Iun 2016   •   23:40
Actorii de la “Nottara” se întorc acasă
Sursa foto: DIANA OROS

Din această toamnă, echipa Teatrului Nottara îşi va relua activitatea în sediul de pe Bulevardul Magheru, închis anul trecut din cauză că fusese încadrat în gradul întâi de risc seismic. O nouă expertiză a stabilit că imobilul se încadrează în clasa a doua de risc seismic, iar în această vară se vor face şi lucrări de consolidare.

Deschiderea oficială va avea loc pe 10 octombrie, cu ocazia începerii celei de-a IV-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru Fest(in) pe Bulevard, a anunţat, ieri, Marinela Ţepuş, directorul Teatrului Nottara. Imobilul de pe Bdul Magheru a fost supus unei reevaluări, care a inclus luarea de probe din clădire și analizarea fiecărui apartament în parte din blocul construit în 1946, în care şi Teatrul Nottara şi-a desfăşurat activitatea timp de câteva decenii. În urma reevaluării, care a fost coordonată de arhitectul Paul Ioan, imobilului i s-a acordat clasa de risc seismic II, iar rezultatele expertizei au fost depuse la primărie. Astfel, va fi propusă declasificarea din lista de clădiri cu risc seismic clasa I.

Marinela Ţepuş a spus că reevaluarea a costat aproximativ 30.000 de euro şi că reuşita recăpătării vechiului sediu nu i se datorează ei, ci întregii echipe a Teatrului Nottara.

Tot ieri, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a spus că nu renunţă la proiectul pe care l-a anunţat deja, de a construi o clădire din materiale uşoare care să poată fi utilizată de teatrele care intră în consolidare.

Teatrul Nottara a fost nevoit să îşi suspende activitatea din vechiul sediu pe 23 noiembrie 2015, iar în perioada decembrie 2015-iunie 2016 a susţinut peste 80 de reprezentaţii în 37 de spaţii din ţară şi din străinătate.

×