x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Casting pentru musicalul “Fantoma de la Operă”

Casting pentru musicalul “Fantoma de la Operă”

04 Iul 2014   •   14:51
Casting pentru musicalul “Fantoma de la Operă”

Teatrul de Operetă şi Musical “Ion Dacian” organizează în perioada 5-10 iulie casting pentru unul dintre cele mai cunoscute spectacole de musical din lume - “Fantoma de la Operă”, producţie ce va intra în repertoriul instituţiei începând cu stagiunea 2014-2015. Spectacolul va fi montat de regizorul de origine australiană Stephen Barlow şi de o echipă de creaţie alcătuită din artişti români şi străini.

Musicalul “Fantoma de la Operă” de Andrew Lloyd Webber este una dintre cele mai de succes producţii muzicale din toate timpurile, al cărei succes continuă şi astăzi la mai bine de 25 de ani de la premiera sa. Cu un număr total de peste 130 de milioane de spectatori şi încasări de peste 5.6 miliarde de dolari (mai mari chiar decât ale celebrelor filme hollywoodiene “Titanic”, “ET” şi “Star Wars”), “Fantoma de la Operă” este cea mai longevivă producţie de pe Broadway, depăşind recordul de 7.486 de reprezentaţii stabilit de musicalul “Cats”.

“Fantoma de la Operă” a câştigat până în prezent 70 de premii importante, inclusiv trei premii Olivier, cel mai recent fiind Premiul Olivier pentru Cel Mai Popular Show în 2002, un Evening Standard Award, şapte Premii Tony (printre care Cel Mai Bun Musical), şapte Drama Desk Awards şi trei Outer Critic Circle Awards. Spectacolul a fost produs în 151 de oraşe şi 30 de ţări din întreaga lume, printre care: Marea Britanie, Australia, Austria, Africa de Sud, Belgia, Brazilia, Canada, Danemarca, Elveţia, Germania, Japonia, Irlanda, Coreea, Mexic, Noua Zeelandă, Olanda, Singapore, Spania, Suedia, Statele Unite, Ungaria, Taiwan şi Thailanda.

Stephen Barlow este unul dintre cei mai apreciaţi regizori contemporani, cu o carieră desfăşurată în cele mai importante instituţii muzicale din lume (Metropolitan Opera House - New York, Royal Opera House, Covent Garden - Londra, San Francisco Opera, Opera Monte Carlo, Royal National Theatre – Londra, Mariinsky Theatre - Sankt Petersburg etc.). Printre cele mai recente spectacole ale sale se numără: “Rigoletto” (Opera Naţională Bucureşti şi Lyric Opera of Chicago), “Tosca” (Santa Fe Opera), “Carmen” (Opera Theatre Saint Louis) sau “La traviata” (Singapore Lyric Opera House).
Comisia de evaluare va fi formată din: regizorul, dirijorul, producătorul general al spectacolului şi reprezentanţi ai conducerii Teatrului de Operetă şi Musical “Ion Dacian”.
 

×