x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru “COLECŢIONARUL”, regizat de Theo Herghelegiu, PREMIERĂ la Teatrul de Artă Bucureşti

“COLECŢIONARUL”, regizat de Theo Herghelegiu, PREMIERĂ la Teatrul de Artă Bucureşti

17 Apr 2013   •   12:59
“COLECŢIONARUL”, regizat de Theo Herghelegiu, PREMIERĂ la Teatrul de Artă Bucureşti

“COLECŢIONARUL”, de Mark Healy, o adaptare după romanul omonim de John Fowles, va avea premiera oficială miercuri, 24 aprilie, ora 20.15, la Teatrul de Artă Bucureşti.

Spectacolul “COLECŢIONARUL”, regizat de Theo Herghelegiu, îi are în distribuţie pe actorul englez Archie Whyld şi pe actriţa Adriana Pârvu. După ce în spectacolul “Emigreişăn Drim”, Teatrul de Artă punea întrebări despre emigrarea românilor (mai ales la Londra), COLECTIONARUL îl prezintă pe Archie Whyld, actor britanic “emigrat” în România. Un spectacol inedit, primul spectacol al Teatrului de Artă Bucureşti, nu în limba română, cu un actor britanic. Spectacolul se va juca în limba engleză, cu supratitrare.

“COLECŢIONARUL” este un spectacol despre tirania iubirii, dar şi despre sacrificiile pe care le cere actul creaţiei. Un spectacol despre irepresibila dorinţă din om de a ucide ceea ce nu poate poseda. Un spectacol despre nebunie şi despre normalitate, întru onesta recunoaştere a faptului că nimeni nu mai ştie unde se termină una şi unde începe cealaltă. O întâmplare cu un bărbat şi o femeie, puşi într-o situaţie-limită şi aflaţi într-un raport inegal de victimă – călău. O poveste despre cum se hrăneşte arta cu pasiune, dar şi cu moarte; cu sensibilitate, dar şi cu orori. Un spectacol despre voluptatea manipulării.

La crearea spectacolului “COLECŢIONARUL” şi-au lăsat amprenta, alături de Theo Herghelegiu şi de cei doi actori, Archie Whyld şi Adriana Pârvu, Bitză (muzica), Andreea Duta (coregrafie), Dan Titza (decor şi grafică), Sandra Galan (costume) şi Cinty Ionescu (Video).

Luna aprilie continuă la Teatrul de Artă Bucureşti cu spectacole, dar şi cu concerte: concert Zmei Trei (miercuri, 17 aprilie), “Recital Shakespeare”, susţinut de Mihai Baranga cu monoloage din Richard al III-lea, Lear, Launce, Falstaff, Hamlet, Bufonul, Jacques Melancolicul, Ariel, Caliban, Prospero (joi, 18 aprilie), “Emigreişăn Drim”, o comedie românească despre graniţele fericirii (vineri, 19 aprilie), concert bossa – nova RITMOS DO BRASIL, susţinut de muzicienii Gabriela Costa (voce), Alex Man (chitară), Michael Acker (contrabas) şi Dan Georgescu (percuţie) (sâmbătă, 20 aprilie), “Ruleta rusească”, după poemul “Norul cu pantaloni” de Vladimir Maiakovsky, un spectacol cu/de Ovidiu Niculescu pe muzica live interpretată de Traian Bălănescu, Liviu Mănescu şi Doru Cinca (Trupa Veche) (duminică, 21 aprilie), “Flirt”, cu Andreea Duţă şi Mihai Baranga, un spectacol captivant, elegant, cu un umor deosebit (joi, 25 aprilie), “Ciao, Bella!”, de Antoaneta Zaharia, un spectacol despre universul sufletului feminin (sâmbătă, 27 aprilie), “Insomniacii”, o comedie nebună cu şi despre nebuni şi nebunie (duminică, 28 aprilie).

TAB este un teatru aflat în prima linie a ofensivei teatrelor independente deopotrivă producător de spectacole şi gazdă a unor evenimente de artă.

×
Subiecte în articol: teatru colectionarul piesa de teatru