x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Festin pe Bulevard, festivalul de teatru al toamnei

Festin pe Bulevard, festivalul de teatru al toamnei

de Maria Coman    |    04 Aug 2016   •   20:30
Festin pe Bulevard, festivalul de teatru al toamnei

Teatrul Nottara din Bucureşti, susţinut de Primăria Municipiului Bucureşti şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti, organizează, cu sprijinul UNITER, cea de-a IV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru -  FEST(IN) pe Bulevard.

Evenimentul se va desfăşura în Bucureşti, în două etape: între 10 şi 22 octombrie, respectiv, în zilele de 23 şi 24 noiembrie (Secţiunea Multi Art EXIT). În semn de mulţumire pentru spectatorii care au sprijinit Teatrul Nottara în cele 7 luni de "exil" instituţia a pregătit o ofertă specială pentru spectacolele din festival, valabilă până la 5 august: biletele de la categoria de preţ 47,52 lei vor fi cumpărate online la tariful de 29,16 lei, exlusiv pe site-ul Teatrului Nottara. Manifestarea cuprinde mai multe secţiuni: Bulevardul Comediei, care îşi propune să reabiliteze comedia bulevardieră aducând spectacole care au avut un mare succes la public; Secţiunea Competitivă - Crize de familie, care le propune spectatorilor producții cu o tematică extrasă din realitățile cotidiene; Secțiunea Premiere în FEST(IN). Începând cu anul trecut, în festival a fost inclusă şi secțiunea "In memoriam", dedicată unor mari artiști, dispăruţi dintre noi. Anul acesta se vor aduce omagii unor actori precum Emil Hossu, George Alexandru, Ştefan Radof şi Corneliu-Dan Borcia.

Teatru pentru persoane private de libertate

Secţiunea Multi Art EXIT, festival de teatru pentru persoane private de libertate ajuns la cea de-a VIII-a ediție, se va desfășura în zilele de 23 și 24 noiembrie. Este un eveniment unic în Europa, în care deţinuţii primesc un rol, la propriu, cu totul inedit în contextul destinului lor. Se încearcă astfel generarea unei atitudini de reconsiderare a relației penitenciarului cu societatea, din perspectiva procesului de reintegrare socială a celor privaţi de libertate. "Această ediție înseamnă întoarcerea noastră acasă. De fapt, nici nu am fost plecați. Doar că ne-a fost interzisă organizarea spectacolelor în sediul de pe bd. Magheru, din cauza unui stigmat numit bulină roșie gr. I – risc seismic, pe care Teatrul Nottara a fost obligat să-l poarte, pe nedrept, vreme de 20 de ani. Am pregătit, pentru publicul nostru, o întoarcere pe Bulevard, cu fast și voie bună. Peste 30 de reprezentații – cu trupe din București, din țară și din străinătate, evenimente stradale, spectacole-lectură, colocvii, expoziții, surprize. Toate acestea în 13 zile! Însă trebuie să știți că doar dumneavoastră, spectatorii, veți certifica prezența noastră aici, în locul atât de cunoscut. Fiecare bilet cumpărat de dumneavoastră ne va face mai puternici. Fiecare intrare a dumneavoastră în sălile noastre de spectacol ne va confirma existența. În schimb, noi vă vom pregăti surprize, jocuri, tombole – toate având un singur scop: Să ne bucurăm  împreună", spune Marinela Țepuș, directorul Teatrului Nottara.

Teatrul Nottara a fost închis, anul trecut, ca urmare a legii care interzice organizarea de manifestări cu public în clădirile aflate în risc de prăbuşire la cutremure. O echipă de experţi a constatat, şapte luni mai târziu, că încadrarea în această categorie fusese greşită

După lucrările de consilidare, cladirea în care funcţionează Teatrul Nottara va fi incadrată în clasa de risc seismic III

×