x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Kevin Spacey. 20 de acuzaţii de hărţuire sexuală de la angajaţii teatrului Old Vic din Londra

Kevin Spacey. 20 de acuzaţii de hărţuire sexuală de la angajaţii teatrului Old Vic din Londra

16 Noi 2017   •   15:22
Kevin Spacey. 20 de acuzaţii de hărţuire sexuală de la angajaţii teatrului Old Vic din Londra

Teatrul Old Vic din Londra a afirmat că a primit 20 de plângeri legate de comportamentul inadecvat al lui Kevin Spacey, în perioada în care acesta ocupa funcţia de director artistic.

O anchetă deschisă de către teatru, în urma acuzaţiilor că actorul a hărţuit sexual mai mulţi tineri în perioada în care ocupa funcţia de director artistic, a condus la 20 de persoane care au raportat incidente în care Kevin Spacey a avut un comportament inadecvat.

Teatrul Old Vic a afirmat că, începând cu 31 octombrie 2017, a angajat o firmă externă de avocatură, Lewis Silkin, pentru a conduce o anchetă asupra acuzaţiilor făcute în media şi nu numai împotriva lui Kevin Spacey. Ancheta a concluzionat că au existat 20 de acuzaţii împotriva actorului între 1995 şi 2013.

Old Vic a mai menţionat în comunicat că aceste acuzaţii nu au putut fi verificate, iar Kevin Spacey nu a dorit să comenteze niciuna dintre acestea. În plus, teatrul a menţionat că, în perioada în care Kevin Spacey a fost director artisitic la Old Vic, în jurul lui s-a creeat un “cult al personalităţii”, iar acest statut al său i-a împiedicat pe cei din echipă, în mod special pe tinerii actori, să vorbească despre aceste incidente.

“În ciuda procestului aflat în desfăşurare, s-a afirmat că cei afectaţi s-au simţit inacapabili să ridice îngrijorări şi că Kevin Spacey acţiona fără suficientă responsabilitate. Este clar inacceptabil, iar Old Vic îşi cere sincere scuze pentru că nu a creeat un mediu sau o cultură în care oamenii să se simtă capabili să vorbească deschis”, se mai arată în comunicat.

 

 

×