x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Marile iubiri ale vieții lui Radu Beligan

Marile iubiri ale vieții lui Radu Beligan

20 Iul 2016   •   17:03
Marile iubiri ale vieții lui Radu Beligan

Radu Beligan a murit miercuri, 20 iulie, la vârsta de 97 de ani. Unul dintre cei mai iubiți și, cu siguranță, cel mai longeviv actor român, Beligan a fost foarte discret în ceea ce privește viața lui din afara scenei. A iubit însă cu pasiune, chiar dacă a recunoscut, spre sfârșitul vieții, că ”nu a fost cel mai bun soţ şi nici cel mai bun tată din lume”, scrie click.ro.

Radu Beligan a murit la Spitalul Elias, din Capitală. Actorul a fost căsătorit de trei ori și a avut patru copii.
Relație de 15 ani cu actrița Nineta Gusti  

Prima soție a lui Radu Beligan era cu cinci ani mai în vârstă decât el. Grecoaică după mamă, actrița l-a cucerit cu trăsăturile pronunțate și privirea intensă. S-au despărțit după 15 ani de relație. Mult timp după aceea, Nineta Gusti a declarat că nu a crezut niciodată la căsătorie. „Cât despre căsătorie, eu nu am ţinut niciodată la asta şi nici nu cred în ea. Am fost împreună 15 ani cu Radu Beligan, dar nu mai ştiu câţi dintre anii ăştia am fost căsătoriţi; noi am fost 15 ani împreună.”

Cei doi nu au avut copii, iar actrița a părăsit Bucureştiul prin 1970, mutându-se la Crevedia, unde a locuit într-o casă ţărănească cu curte. Avea în faţa casei o grădiniţă cu flori pe care o îngrijea. Ultimii ani ai vieții au fost foarte dificili din punct de vedere material. În februarie 2002, anul în care s-a stins din viață, a suferit o pareză, fiind ţintuită la pat şi trebuind să renunţe la fumat. Vorbind despre moarte, cu o lună înainte de deces, Nineta Gusti a spus: „eu nu cred în moarte, ci în plecare; o să plec pe o planetă cu oameni mai buni şi mai frumoşi care să se iubească între ei”.

×
Subiecte în articol: Radu Beligan RADU BELIGAN A MURIT