x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Spectacole de teatru în direct în ţară şi în străinătate

Spectacole de teatru în direct în ţară şi în străinătate

de Maria Coman    |    19 Oct 2015   •   15:56
Spectacole de teatru în direct în ţară şi în străinătate

Cea de-a 25-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru are loc în perioada 23 octombrie - 1 noiembrie şi, pentru prima dată în România, unele dintre cele mai aşteptate spectacole vor fi trasmise în direct, cu ajutorul Grand Cinema & More.

„Mein Kampf”, „Steaua fără nume” şi „BIZONI Fabula urbană #2” se vor putea urmări, pentru prima dată, în direct, în cinci oraşe din România: la Cityplex Constanţa, Cinema Trivale Piteşti, Cityplex Braşov, Biblioteca Centrală Universitară din Timişoara şi, bineînțeles, la Grand Cinema & More Băneasa din Capitală. De asemenea, iubitorii teatrului românesc aflaţi în Londra, Viena şi Chişinău vor putea să urmărească şi ei spectacolele, tot în direct, de la sediile ICR Viena şi ICR Londra şi în Sala mare a Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău.

Mein Kampf, cea mai faimoasă piesă a lui George Tabori, este o farsă antinazistă prin care autorul încurajează publicul să râdă de monştrii şi ucigaşii de pe scenă. Mein Kampf este un cântec de libertate în care autorul, victimă a terorii naziste, tratează oroarea într-o manieră neaşteptată. Shlomo Herzl, un evreu bătrân vânzător de cărţi, primeşte în azilul său de noapte un tânăr lipsit de talent, sosit la Viena pentru a studia la Academia de Arte Frumoase. Tânărul este numit Hitler, personaj egocentric şi frust, paranoic şi vanitos, un nazist în devenire. Shlomo ar fi putut să perceapă pericolul care se apropia, dar el nu vede în tânărul Hitler decât un obişnuit semen al lui.

● Festivalul Naţional de Teatru propune 44 de producţii ale teatrelor din întreaga ţară, precum şi 3 spectacole invitate din străinătate, totalizând 98 de reprezentaţii programate să aiba loc în cele 10 zile-eveniment, alături de numeroase alte manifestări.

● De asemenea, în perioada 19 octombrie şi 1 noiembrie Pasajul Universităţii se va transforma în „Pasajul FNT”. Acolo publicul va putea să se întâlnească cu unii din cei mai îndrăgiţi artişti prezenţi în festival, pentru că vor fi organizate sesiuni de autografe şi de fotografie. În plus, va fi deschisă o expoziţie de afişe, – „Afişele vremii. Vremea teatrului”.

Spectacolul „Steaua fără nume” va fi transmis vineri, 30 octombrie, ora 19.00, la Centrul Cultural European pentru UNESCO din Capitală
 

×