x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Teatru şi surprize pentru copii, în week-end

Teatru şi surprize pentru copii, în week-end

09 Iun 2016   •   20:15
Teatru şi surprize pentru copii, în week-end

Parcul Kiseleff, din Bucureşti, găzdui, în perioada 10-12 iunie ce-a de-a treia ediţie a Festivalului „Amintiri din Copilărie”, în cadrul căruia, actorii teatrului „Ion Creangă” au pregătit o serie de surprize şi activităţi pentru copii.

Parcul Kiseleff se va transforma pentru trei zile într-un loc de joacă pregătit cu atenţie pentru amuzamentul şi creativitatea copiilor şi pentru a stârni nostalgii în rândul adulţilor. Cu această ocazie, cei mai mici locuitori ai oraşului, părinţii şi bunicii sunt invitaţi să se bucure în familie şi să exploreze surprizele pregătite.

Zeci de locuri secrete şi instalaţii haioase, proiectate de echipa de arhitecţi Prototip Studio, spectacole de animaţie stradală – „Struţii” şi „Girafele” – susţinute de artiştii de la Teatrul Pavana (Olanda) şi numeroase demonstraţii vor anima aleile şi spaţiile verzi.

Tot pe spaţiul verde se vor desfăşura şi atelierele de teatru, muzică, dans şi mişcare, grupate în zonele „Umbrarul cu poveşti” şi „Mini-Ateliere”, în timp ce atelierele de creaţie şi arte plastice vor avea loc la Masa cu Ateliere, pe cea mai colorată alee din Parcul Kiseleff.

Umbrarul cu poveşti prilejuieşte întâlnirea celor mici cu un program de lecturi şi ateliere, care au la bază aventurile simpaticului Elefănţel Elmer. La scenă distracţia este asigurată de artiştii Teatrului Ion Creangă, care vor susţine spectacolele „Clowns” şi „Spaima zmeilor” – într-o formulă inedită, de concert.

Invitaţi speciali vor fi trupa cei din trupa „La Frustica” (Italia), care va prezenta coregrafiile sale muzicale neconvenţionale. Mai participă Bucharest Winds, Corul de Copii al Operei Naţionale Bucureşti şi Muzica Reprezentativă a Armatei. Duminică, 12 iunie, de la ora 11.00, personajele preferate ale celor mici coboară de pe scenă pentru o plimbare pe şoseaua Kiseleff, în Parada Teatrelor pentru Copii.

Alături de eroii şi eroinele din spectacolele Teatrului Ion Creangă vor defila personaje de la Teatrul Pavana, Opera Comică pentru Copii, acrobaţi de la Circ & Variete Globus, Trupa Frustica, dar şi studiouri pentru copii (Casa de Balet şi Victoria Dance Studio), asociaţii (A.C.T.O.R şi Asociaţia Institutul de Artă EuroAsiatic) şi grupuri corale (Meloritm şi Grupul folcloric „Mlădiţe Ilfovene”).

Alaiul va fi deschis de invitaţii speciali de la Ministerul Apărării Naţionale şi Poliţia Română, iar după încheierea Paradei, între orele 12.00 – 14.00, publicul este invitat să participe la concertele, atelierele şi demonstraţiile susţinute de artişti.

Toate activităţile din cadrul Festivalului „Amintiri din Copilărie” pot fi văzute gratuit de copii şi însoţitorii lor

Parada din ultima zi a Festivalului a devenit o tradiţie printre copii şi actorii dedicaţi spectacolelor pentru cei mici.

×