x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Tencuială căzută, acoperiş prin care plouă şi igrasie la Teatrul de Artă Deva

Tencuială căzută, acoperiş prin care plouă şi igrasie la Teatrul de Artă Deva

27 Oct 2016   •   21:10
Tencuială căzută, acoperiş prin care plouă şi igrasie la Teatrul de Artă Deva
Sursa foto: Foto: bnab.ro

Teatrul de Artă din Deva se confruntă cu probleme la mai puţin de trei ani de la efectuarea unor reparaţii, apa infiltrându-se prin acoperişul insuficient de bine fixat, fapt ce a dus la distrugerea tencuielii şi la prezenţa igrasiei în mai multe spaţii. 

Din cauza apei de ploaie, o parte din tavanul Sălii 'Reduta', prevăzută pentru spectacole de mai mică anvergură, s-a distrus, iar pereţii s-au pătat. De asemenea, la intrarea în sală, infiltraţiile s-au acumulat în cantitate mare pe tavanul fals, care s-a curbat în jos. 

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Laurenţiu Nistor, a verificat joi situaţia de la Teatrul de Artă şi s-a declarat nemulţumit de felul în care arată spaţiile, la nici trei ani după ce au fost reparate. El a precizat că valoarea lucrărilor de reparaţii la Sala 'Reduta' se ridică la circa 2,1 milioane lei şi că acestea nu sunt de calitate. 

'Este trist că s-au plătit atâtea miliarde de lei (vechi, n.r.) şi avem asemenea lucrări. (...) Mai avem timp până pe 16 decembrie să acţionăm împotriva firmei (care a efectuat lucrările, n.r.), să purtăm discuţii cu ei şi să vină să remedieze totul. (...) Conductele sunt subdimensionate, ţiglele nu sunt aranjate bine pe acoperiş şi plouă peste tot locul, iar la subsol este un dezastru pentru o clădire de patrimoniu', a declarat Nistor. 

CJ Hunedoara va solicita constructorului să repare toate defecţiunile, lucrarea aflându-se în garanţie până în luna decembrie, a afirmat Laurenţiu Nistor. 

El a precizat că, în cazul în care firma nu va răspunde cererii formulate de CJ Hunedoara, se va recurge la blocarea garanţiei de execuţie a lucrărilor. În situaţia în care banii nu vor acoperi costul reparaţiilor, CJ Hunedoara se va judeca cu firma care a efectuat lucrările. 

La rândul său, directorul Teatrului de Artă Deva, Mihai Panaitescu, a afirmat că Sala 'Reduta' nu poate fi folosită, iar după un control al pompierilor a fost închisă pentru că nu respectă toate condiţiile de autorizare. 

Probleme sunt şi pe unul dintre culoarele de acces la sala mare de spectacole, unde infiltraţiile au dus la căderea tencuielii în zona de spaţiu al lojelor. AGERPRES

×
Subiecte în articol: teatrul de arta deva