x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru “Trădare”, la UNTEATRU

“Trădare”, la UNTEATRU

de Maria Sârbu    |    26 Aug 2014   •   18:42

Teatrul UNTEATRU aduce la rampă spectacolul “Trădare” de Harold Pinter, în regia Sânzianei Stoican, premiera fiind programată la 3 septembrie, ora 19:00. Următoarea reprezentaţie va avea loc la 5 septembrie. Din distribuţie fac parte actorii Sabrina Iaşchevici, Silviu Debu şi Ionuţ Vişan. Scenografia o semnează Valentin Vârlan. Potrivit Teatrului UNTEATRU, această producţie a fost finanţată de Primăria Sectorului 3 şi Centrul Cultural “Casa Artelor”.
Englezul de origine evreiască Harold Pinter (Premiul Nobel pentru Literatură 2005) a scris “Trădare” (Betrayal) în 1978, piesa fiind pusă în scenă în acelaşi an la Teatrul Naţional din Londra de marele regizor Peter Hall (fondatorul Royal Shakespeare Company). Este unul dintre textele dramatice importante ale lui Pinter, jucat în diverse teatre din Marea Britanie, dar şi din SUA, Australia, Italia, Spania, China (Hong Kong), Argentina. Pinter a adaptat piesa şi pentru film (regizat de David Jones în 1983), printre interpreţi numărându-se Jeremy Irons.
Tema piesei “Trădare” ar fi inspirată din relaţia extraconjugală pe care a avut-o Harold Pinter cu prezentatoarea de la BBC Joan Bakewell, relaţie începută în 1962 şi încheiată în 1969.

×