x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie AC/DC AC/DC prezintă cel mai tare show rock din ultimii ani

AC/DC prezintă cel mai tare show rock din ultimii ani

de Alex Revenco    |    17 Mai 2010   •   00:00
AC/DC  prezintă cel mai tare show rock din ultimii ani
Sursa foto: Victor Stroe/Jurnalul Naţional

Într-adevăr, să vezi un concert cu Angus Young & Co. este un eveniment, oriunde în lume dar mai ales 'acasă'! După 'ţeapa' de anul trecut, în sfârşit, românii au ocazia să -i vadă pe cei de la AC/DC duminică seara, în Piaţa Constituţiei din Capitală.



Chiar dacă am mai spus asta, vreau să repet că acest concert este singurul - în aer liber- ce nu se desfăşoară pe un stadion, acest lucru fiind imposibil dacă Marcel Avram nu ar fi umblat 'la sentiment', spunându-i lui Angus (the same old story- aceeaşi poveste veche) : e oraşul în care m-am născut, ţara mea!

CONCERTE 'AFARĂ'
Cu mâna pe inimă pot spune că amintirile de la primul show în care i-am văzut pe AC/DC (Monsters of Rock 1992, pe Nepstadion, cu Queensryche, Motley Crue, Metallica- înainte) sunt destul de estompate. Dar cele de la concertele indoor, din primăvara anului trecut (Budapesta ) şI de luna trecută (Milwaukee) sunt mult mai 'proaspete', mai ales că sunt egale, făcând parte din acelaşi turneu. Filmuleţul animat de la început va fi acelaşi şI la Bucureşti, după care şI în Piaţa Constituţiei se va dezlănţui 'infernul' sonor şI vizual, cu Angus Young şI Brian Johnson în prim plan. Deşi turneul actual este intitulat Black Ice, din noul album sunt prezentate patru piese, restul de cincisprezece fiind hituri mai vechi şI mai noi, atât din perioada cu Bon Scott solist vocal, cât şi din următoarea - cu Brian.

Cu o energie debordantă şi un angajament total, cei cinci rockeri te entuziasmează de la primele acorduri. Lista aproape standard a cântecelor este : "Rock and Rool Train", "Hell Ain't a Bad Place", "Back in Black", "Big Jack", "Dirty Deeds", "Show Down in Flames", "Thunderstruck", "Black Ice", "The Jack", "Hells Bells", "Shoot to Thrill", "War Machine", "High Voltage", "You Shook Me", "TNT", "Rosie", "Let There Be Rock". Bis: "Highway to Hell", "For Those About to Rock".

Concertul AC/DC este foarte echilibrat şI egal ca intensitate, astfel încât este foarte greu de remarcat anumite piese, dar câteva pot fi considerate vârfurile show-ului şI acestea sunt "Dirty Deeds", "The Jack", "TNT", "Let There Be Rock" şi "For Those About to Rock". Cei 60.000 de spectatori aşteptaţi duminică la concert vor avea parte de un sunet perfect şi efectele de lumină impresionante, totul culminând cu salvele de tun de pe "For Those About to Rock".

2000 DE STRAINI LA BUCURESTI
Concertul AC/DC, o productie Marcel Avram, impreuna cu D&D East Entertainement si East European Concert, este asteptat cu multa nerabdare nu numai de fanii din Romania. Biletele au fost puse in vanzare in exclusivitate prin Reteaua Eventim.ro, singura agentie de ticketing din Romania care distribuie si in strainatate bilete pentru evenimentele autohtone.

În consecinţă, aproximativ 2000 de fani din intreaga lume si-au anuntat prezenta la concert, după ce si-au luat bilete de pe site-ul www.eventim.ro sau din retelele locale Eventim. Cei mai multi vin din Italia si alte tari europene, precum Spania, Germania, Tarile Nordice, Austria, Bulgaria, Ungaria, dar sunt si fani care vin de la distante considerabile, din Australia, Japonia si SUA.



VOUCHERELE SE PRESCHIMBA IN BILETE
Anuntarea concertului AC/DC a starnit un interes foarte mare in randul fanilor de la noi, dar se stie că puterea de cumparare de pe piata romaneasca este destul de scazuta. De aceea, Eventim.ro a oferit posibilitatea publicului de a cumpara bilete in rate, prin intermediul a doua vouchere. S-au pus in vanzare voucherele N1+N2 pentru categoria Normal Circle, respectiv G1+G2 pentru categoria Golden Circle. Posesorii de vouchere vor primi un bilet pentru zona respectiva, in schimbul celor doua vouchere.

Astfel, cei care prezinta voucherele N1 si N2, la punctele de preschimbare, vor primi un bilet de acces in zona Normal Circle, iar cei ce prezinta voucherele G1 si G2, un bilet in zona Golden Circle. Sâmbătă, 15 mai, preschimbarea se poate face la sediul central Eventim.ro din str. Grigore Alexandrescu nr.56, iar in ziua concertului, preschimbarea se va face numai la case speciale, amplasate in Piata Consitutiei, si numai in intervalul orar 12.00 - 15.00, adica inainte de a incepe accesul in zona de concert.



PROGRAMUL CONCERTULUI
ora 15.00 - deschidere porţi
18.00 - Down
19.30 - Iris
21.00 - AC/DC

×
Subiecte în articol: ac/dc