x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Angela Similea Cap de afiş

Cap de afiş

03 Dec 2007   •   00:00

Pentru Titus Andrei, Angela Similea este un exemplu edificator de dăruire şi de ardere, picătură cu picătură, pentru public.

Pentru Titus Andrei, Angela Similea este un exemplu edificator de dăruire şi de ardere, picătură cu picătură, pentru public.

Â

A cunoscut-o in studenţie, la fel ca şi pe alţi solişti importanţi din muzica uşoară. Cănta in grupul vocal Cantabile. Asigura backing-ul la "Mamaia", la "Cerbul de Aur" şi in alte spectacole, dar participa şi la inregistrările de la Radiodifuziune. "Angela are in fonotecă sute de piese. Ea a colaborat in special cu acei creatori cu harul melodiei. Nu pot să nu-i amintesc pe Marcel Dragomir, Marius Ţeicu, Ion Cristinoiu, Marian Nistor. Mari şlagăre a făcut şi alături de compozitorii din prima generaţie: George Grigoriu, Temistocle Popa, Aurel Giroveanu, Edmond Deda, Vasile Veselovski. Au urmat apoi colaborări cu Vasile V. Vasilache, Jolt Kerestely sau cu Ionel Tudor, Dan Iagnov, George Natsis, compozitori mai tineri şi chiar cu regretatul meu prieten Şerban Georgescu. In ultimii ani, cel mai mult a colaborat cu Ovidiu Komornyik. Multe dintre piesele pe care i le-a scris au ocupat primele locuri in topul pe care il prezint lună de lună la Radio Romănia Actualităţi", spune Titus An-drei. De peste 20 de ani realizează şi prezintă, fără nici o intrerupere, "Topul Romănesc". Este singurul top de muzică romănească de o asemnea dimensiune, aproape două ore, care promovează in exclusivitate muzica romănească şi face un clasament numai pe baza opţiunilor ascultătorilor.Â

Specială. "Mulţi, cănd amintesc de marile interprete ale muzicii noastre uşoare, poate că din consideraţie, din acea afecţiune pentru fiecare, nu fac nici o departajare şi le numesc aşa in corpore: Margareta Păslaru, Mirabela Dauer, Corina Chiriac şi Angela Similea.

Angela este, fără discuţie, cap de listă in acest quartet de excepţie. Ştiu exact din emisiunile muzicale pe care le prezint, ea a avut, are şi va avea, mult timp de acum incolo, publicul cel mai numeros şi mai constant de partea sa. Toate celelalte interprete, la care le-aş adăuga şi pe Marina Voica şi pe Mihaela Mihai, se bucură de aprecierile marelui public, dar cu Angela este ceva special. Numită şi «doamna muzicii uşoare romănesţi», ea s-a menţinut in permanenţă in atenţia marelui public, in primul rănd prin repertoriu. A avut această formidabilă intuiţie de a vibra la unison cu publicul său", precizează Titus Andrei.

×
Subiecte în articol: angela similea 3 decembrie 2007