x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Angela Similea Două Angele…

Două Angele…

03 Dec 2007   •   00:00

O artistă despre altă artistă. Vorbele Corinei Chiriac despre Angela Similea.

O artistă despre altă artistă. Vorbele Corinei Chiriac despre Angela Similea.

Corina Chiriac işi aminteşte: "Nu ştiu dacă azi se mai foloseşte acest obicei, dar la sfărşitul anilor 49’, cănd am fost eu botezată, se obişnuia ca pruncul să primescă şi numele naşei pe lăngă numele de botez ales de părinţi. Naşa mea a fost sora tatălui meu, pe care o cheamă Angela, aşa că in buletin mă va chema toată viaţa Corina Angela, lucru pe care il ştiu doar cei care mă legitimează indiferent de motiv. Nu m-a strigat nimeni Angela şi nu am folosit niciodată acest prenume in ceea ce mă priveşte, dar categoric am avut totdeauna o slăbiciune lesne de inţeles pentru cei pe care ii cheamă Angel, Anghel sau Angela".

Afecţiune. Iată de ce nu puteam să simt altfel faţă de colega şi prietena mea Angela Similea. Ne ştim de la inceputurile noastre artistice. Am fost impreună in multe turnee mici sau mari şi totuşi regret că destinele noastre artistice nu ne-au adus de şi mai multe ori alături in nenumăratele concerte pe care amăndouă le-am susţinut pe viu in faţa atător spectatori minunaţi din ţară sau din străinătate. E binecunoscut faptul că in general contrastele se atrag. Dincolo de faptul că purtăm acelaşi prenume de botez, am fost intotdeauna in admiraţia Angelei, tocmai pentru că nu semănăm ca fel de a reacţiona faţă de posibilele neplăceri ale vieţii.

Apreciere. Am admirat mereu la ea delicateţea de a se retrage din faţa atacatorului, eleganţa de a nu intra in conflict direct şi inţelepciunea de a pune o persoană autorizată să o reprezinte dacă e cazul. Sunt date personale care mie mi se par cel puţin la fel de importante ca şi talentul, vocea, farmecul personal indiscutabil, frumuseţea şi perseverenţa in continua perfecţionare profesională a oricăruia dintre noi. Iată una din cheile de aur ale izbăndei profesionale: continuă temeinica, insistenta ajustare a talentului innăscut, a ceea ce am invăţat de la profesori sau mentori. Intr-o epocă guvernată in principal de urăt, superficial şi fuşereală amatoristică, poate nu e inutil să subliniez că Angela Similea a muncit cu maximă seriozitate la şlefuirea bunului talent cu care a inzestrat-o bunul Dumnezeu.

Nu s-a culcat pe nici o ureche, cum se spune, considerănd că de vreme ce e frumoasă şi talentată, invitată şi solicitată de către compozitori, regizori şi producători nu mai are nimic de făcut, ci a lucrat din toate puterile pentru desăvărşirea continuă a talentului, a uneltelor de comunicare scenică şi vizuală cu publicul. Iar publicul a apreciat acest efort nu numai cu aplauze, ci cu cel mai emoţionant gest de răsplată: recunoaşterea pe termen lung a unei cariere de o viaţă. Personal, ii urez Angelei sănătate şi multă putere de muncă. Iar celor mai tineri le urez să aibă nevoie de exemple asemenea ei.

Cu drag, Corina Chiriac."

×
Subiecte în articol: angela angela similea 3 decembrie 2007