x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Chris Rea Cea mai specială… cafea albastră!

Cea mai specială… cafea albastră!

de Roxana Vintila    |    22 Feb 2010   •   00:00
Cea mai specială… cafea albastră!
Sursa foto: Bogdan Chesaru/Intact Images

Chris Rea, celebrul solist, chitarist şi pianist, ne-a urat "La mulţi ani" pe 2010 într-un fel unic: un turneu în Europa care a început la 25 ianuarie şi se va încheia la 5 aprilie.

Unul dintre cei mai apreciaţi artişti ai lumii. Un artist unic pe care îl asculţi oriunde şi oricând. Chiar dacă ai 15 sau 50 de ani. Chiar dacă te plimbi şi ai căştile la urechi sau eşti în maşină şi asculţi un album marca Rea... A celebrat 30 de ani de carieră în anul 2009. 3 decenii pe toate scenele lumii şi muzicii în care iubitorii artei sale l-au ascultat cu tot sufletul, dăruindu-i nenumărate premii... noiane de aplauze.

La începutul lui 2010, Chris Rea a pregătit un turneu de anvergură. Fanii vor reasculta hiturile ce-i poartă semnătura: "Fool (If You Think It's Over)", "I Don't Know What It Is But I Love It", "Josephine", "The Road To Hell (Part 2)", "Auberge" sau "The Blue Café". Savoarea melodiilor lui Rea a încântat de-a lungul timpului mii şi mii de oameni. Din toate colţurile lumii. Chiar dacă unii îi mărturisesc strigând din sală sau din arenă: "I love you", "Je t'aime", "Te iubesc", "Ti amo" sau "Aishiteru", sau cum s-o mai striga iubirea în toate limbile pământului, la concerte, piesele artistului sună şi răsună în aceeaşi limbă... a lui Chris Rea.

TURNEU 2010
Nu ştiu dacă există cineva care nu şi-ar dori să-l vadă pe marele Chris Rea într-un concert live! Pentru că vocea lui asta înseamnă: melodie! LIVE! De la începutul anului 2010, artistul a început seria concertelor în Europa. La 25 ianuarie a început marele turneu. În Germania, Leipzig Arena. Seria concertelor de aici a continuat până la 31 ianuarie în cele mai importante oraşe. La 1 februarie a fost Cehia. La 2 februarie a fost Austria. Au urmat Ungaria şi Serbia (4 şi 5 februarie). 6 februarie a fost o seară-spectacol pentru noi, românii. Bucureştenii au fost la un concert plin de rafinament şi... poezie. A fost primul concert la Bucureşti al lui Chris Rea. Hipnotizant... Splendid şi ca show, şi ca repertoriu, şi ca tot! A impresionat prin profunzimea vocii, pasiune, calitate şi simplitate.

ÎN DAR
8 februarie a fost seara Ucrainei. Începând cu data de 10 şi până la 12 februarie, Rea a susţinut câteva concerte în Rusia. Concertul lui Rea pentru... "Ziua Îndrăgostiţilor", 14 februarie, a fost în Belarus. 16 februarie - Polonia; 18, 19 şi 20 februarie, din nou Germania, de data aceasta la Frankfurt, Mannheim şi Stuttgart. Unde mai puteţi să-l vedeţi? Sau să-l "urmăriţi", dacă nu veţi putea ajunge la data în care concertează în oraşul vostru?

Site-ul oficial al artistului (www.chrisrea.com) anunţă: astăzi Chris Rea va ajunge în capitala Sloveniei, Ljubljana. La 23 şi 24 februarie va fi din nou... în Germania, la München şi Nurnberg. La 26 februarie, Rea ajunge în Elveţia, la Lucerna, şi în următoarea zi un alt "popas" în Germania, la Freiburg.

Prima zi de primăvară, 1 Martie, aduce în dar Franţei cel mai frumos ghiocel... Concertul lui Rea va avea loc la Paris. 2 martie în Germania, Dusseldorf, 4 martie - Belgia, 5 martie - Olanda, 6 martie - Germania, Dortmund, 9 şi 10 martie - la Birmingham, 11 martie, Liverpool, 13 martie la Brighton, 14 martie - Londra, 15 martie - Nottingham, 17 şi 18 martie - Newcastle, 19 martie - Harrogate, 21 martie, Oxford, 22 martie - Portsmouth, 24 martie - Plymouth, 25 martie - Bristol, 26 martie - Cardiff, 28 martie - Manchester , 29 martie - Sheffield, 31 martie - Aberdeen, 1 aprilie - Edinburgh, 2 aprilie - Glasgow; 4 aprilie - Dublin. Ultimul concert din turneul lui Chris Rea va avea loc la 5 aprilie în Belfast.

×
Subiecte în articol: chris rea