x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Corina Chiriac „O iubesc!"

„O iubesc!"

19 Noi 2007   •   00:00

Cuvinte puţine, dar spuse la superlativ. "O fată excepţională. Un suflet minunat." Maria Ciobanu, despre Corina Chiriac.

Cuvinte puţine, dar spuse la superlativ. "O fată excepţională. Un suflet minunat." Maria Ciobanu, despre Corina Chiriac.

Este o frumoasă, o talentată şi o dulce - spune Maria Ciobanu referindu-se la Corina. Nu le-a legat niciodată o prietenie in adevăratul sens al cuvăntului, ci doar o amiciţie. Aşa cum se intămplă deseori, destinele multor artişti sunt separate şi nu ajung să se intrepătrundă decăt in anumite ocazii, aceste ocazii fiind turneele muzicale.

"Am iubit-o, o iubesc şi o apreciez foarte mult ca om şi ca artist", adaugă privighetoarea căntecului romănesc, spunăndu-ne mai apoi că nu foarte multe au fost intălnirile dintre ele, deşi Maria Ciobanu a invitat-o in nenumărate rănduri la "căsuţa" ei din Sinaia. "Din păcate, acolo nu ne-am intălnit niciodată, din lipsa timpului. Eram tot pe drumuri, cu spectacolele şi turneele noastre. Impresarii pe care-i aveam nu ne-au adus impreună la prea multe concerte". "Este o fată excepţională şi talentată. Un suflet minunat", nu conteneşte interpreta de muzică populară să o laude pe Corina.

A AJUTAT-O IN AMERICA. Maria Ciobanu işi aduce aminte de o intămplare care s-a petrecut in America, in timpul unui turneu pe care l-au făcut impreună. Asta s-a petrecut in 1988, anul in care Corina decisese să nu mai părăsească meleagurile in care visau mulţi să ajungă. "Am sunat-o pe Corina in momentul in care am ajuns in America, ne-am intălnit intr-un week-end la un restaurant. Eu, neştiind foarte bine limba engleză, am rugat-o să mă ajute puţin in această privinţă".

Chiar dacă Maria Ciobanu nu reuşeşte să-şi mai aducă aminte de alte intămplări petrecute in America, referitor la acel turneu efectuat in 1988, este interesant de ştiut că a fost organizat de un grup de romăni de cetăţenie americană, milionari in dolari, care organizau baluri de binefacere in care preferau să invite artişti romăni. "Plecasem impreună cu Maria Ciobanu, Dumitru Fărcaş şi Florin Piersic. Nici nu-mi trecuse prin cap să rămăn acolo, la inceput, dar aveam viza pentru şase luni, concertele s-au tot legat şi mi-am depus un dosar de rezidenţă, pe un contract fictiv, la o televiziune unde cunoscusem o regizoare", declara Corina intr-un interviu.

Dosarul Corinei Chiriac a fost rătăcit, şi timp de patru ani a rămas "blocată" in America, nemaiputănd să părăsească statul decăt in cazul in care nu mai intenţiona să se intoarcă vreodată in America.

"Am sunat-o pe Maria in momentul in care am ajuns in America, ne-am intălnit intr-un week-end la un restaurant. Eu, neştiind foarte bine limba engleză, am rugat-o să mă ajute puţin in această privinţă"

Maria Ciobanu

"Am invitat-o de multe ori la căsuţa mea din Sinaia. Din păcate, acolo nu ne-am intălnit niciodată, din lipsa timpului. Eram tot pe drumuri, cu spectacolele şi turneele noastre"

Maria Ciobanu

×