x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

De pe ecran

19 Noi 2007   •   00:00

S-a văzut şi s-a auzit pe "sticlă" in martie 1970, la "Steaua fără nume". Imediat, apariţiile tv s-au intensificat.

S-a văzut şi s-a auzit pe "sticlă" in martie 1970, la "Steaua fără nume". Imediat, apariţiile tv s-au intensificat.

Â

Doar un an mai tărziu Corina susţinea un important show de televiziune la Leipzig, in Germania, alături de Lucia Altieri (Italia), Rozalia (Cuba) şi Milan Drobny (Iugoslavia).

A fost aleasă să reprezinte TVR in nenumărate rănduri: in 1975, interpreta căştiga premiul 1 la Festivalul Internaţional de la Sopot - Polonia. In 1977, au curs concerte şi show-uri tv in RD Germană, Cehoslovacia, Bulgaria, URSS, Polonia, Iugoslavia, unde a căntat alături de Boney M, Sasha Distel, Karel Gott, Alla Pugaciova, Lili Ivanova sau Tereza Kesovia.

TRIO FORMIDABIL. S-a aflat printre primii solişti cărora TVR le-a realizat recitaluri color pentru schimburile culturale cu străinătatea. Astfel, in 1979, Corina reprezenta Romănia la Festivalul Internaţional al filmelor de televiziune de la Montreux, Elveţia, alături de Gheorghe Zamfir. Emisiunea de 60 de minute, regizată de Tudor Vornicu, s-a numit chiar aşa: "Eu sunt Corina". Cu ocazia unui turneu in Italia, a obţinut un contract la televiziunea particulară din Alessandria, şi acolo a intălnit-o pe Gina Lolobrigida. In "Burg party", o emisiune tv realizată la Halle, in fosta RDG, solista noastră a evoluat alături de Amanda Lear. Filmul muzical de televiziune "Trio formidabil", in regia lui Titus Munteanu, unde Corina juca alături de Alexandru Arşinel, Radu Gheorghe şi Marius Ţeicu, a fost premiat in Bulgaria.

ZIG-ZAG. După exilul american şi revenirea in ţară, in 1997 au apucat-o "Insomniile", la TVR 2. A fost şi co-realizator la "Magazin Duminical" la TVR 1, iar in 2000 şi-a inceput propria emisiune la Tele 7 abc, "Daţi vina pe Corina". Una dintre cele mai importante colaborări a avut-o cu TVRM, unde a realizat şi prezentat "Amfitrion Corina" şi "Zig Zag TV".

Â
"Era foarte volubilă pe scenă, niciodată nu dădea impresia că ar avea pic de emoţie. Acum, nu ştiu ce era in sufleţelul său, dar nimic nu se vedea. Ne-am inţeles mereu foarte bine. Caracterul omului se vede mai ales la greu, şi ea a demonstrat mereu că este o bună colegă"

Marius Ţeicu, compozitor

×
Subiecte în articol: corina chiriac 19 noiembrie 2007