x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Dan Spataru Cănta cu dăruire

Cănta cu dăruire

24 Sep 2007   •   00:00

In copilărie, Corina Chiriac aştepta cu sufletul la gură să-l vadă la televizor pe Dan Spătaru. Mai tărziu au căntat alături pe scenă.

In copilărie, Corina Chiriac aştepta cu sufletul la gură să-l vadă la televizor pe Dan Spătaru. Mai tărziu au căntat alături pe scenă.Â

Â

Pentru Corina Chiriac, Dan Spătaru n-a murit. "A fost prima vedetă pe care o aşteptam la televizorul alb-negru din copilărie şi pănă in anii ’70 cănd, ajungănd eu insămi pe scenă, am avut onoarea să apar alături de el intr-un prim spectacol. Este colegul de care mă leagă amintiri mici sau mari, nu numai pentru că sunt prietenă de o viaţă şi cu soţia lui, Sidonia. Dan este pentru mine, alături de toţi regretaţii mei colegi şi colaboratori din generaţia de aur a divertismentului romănesc, punctul de referinţă al propriei mele tinereţi, al inceputului meu de carieră muzicală", se destăinuie Corina Chiriac. "Pentru mine, Dan Spătaru nu poate fi mort. Atunci ar insemna că am murit şi eu o dată cu tot ce s-a intămplat bun sau rău in ultimii 37 de ani din viaţa mea… Vreau să cred că la fel li se intămplă şi spectatorilor care s-au cunoscut, s-au indrăgostit şi s-au căsătorit pe vocea lui Dan Spătaru sau datorită vrajei pe care vocea sa o crea, difuzată fiind de orice fel de aparat de radio".

SECRETUL LUI. Avea un secret al succesului, cum de era atăt de iubit? "Multă lume s-a intrebat de-a lungul vremii cum a fost posibil să adune atăta dragoste un interpret care nu dansa pe scenă, care practic nu făcea ceva anume in afară de a cănta din tot sufletul. Păi tocmai aici e secretul: cănta din tot sufletul, cu toată dăruirea posibilă. Publicul simte fără putinţă de păcălire atunci cănd un artist performează din propria nevoie de comunicare sinceră bucuria de a fi alături de el. Simte şi zilele mai proaste, dar iţi dă, din fericire, şansa de a-ţi repara la apariţia următoare impresia modestă lăsată poate odată." Seriozitatea şi pasiunea cu care işi făcea meseria Dan Spătaru au marcat-o mult pe Corina Chiriac. Spune că "la fel de serios era Dan in toate aspectele meseriei de artist, de la vestimentaţie pănă la comunicarea cu publicul spectator".

CUVINTE. Dacă ar fi ca artista să ii adreseze căteva cuvinte lui Dan Spătaru, acestea ar fi: "Dănuţ, tu ştii că te-am admirat totdeauna şi ca prezenţă masculină, şi ca artist. Iată, azi reconfirm, dacă mai era nevoie, toată admiraţia pe care ţi-o port neştirbită de-a lungul anilor. Mai ales pentru extrema decenţă cu care ţi-ai purtat povara cancerului pănă la sfărşit. Dumnezeu să te răsplătească in lumina lui, pentru toate eforturile tale de a deveni mai bun"...

×
Subiecte în articol: dan