x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Dan Spătaru O statuie pentru Dănuţ!

O statuie pentru Dănuţ!

de Daniela Cârlea Şontică    |    01 Feb 2010   •   00:00
O statuie pentru Dănuţ!

Cunoscutul om de televiziune Ovidiu Dumitru este în acelaşi timp şi autorul unor versuri de cântece cu care Dan Spătaru a avut un succes imens.

Prietenia şi colaborarea lor este rememorată pe scurt de domnul Dumitru. "Pe Dan Spătaru l-am cunoscut în vremea tinereţii, când începusem să colaborez cu teatrele, şi mai ales cu cele de revistă. Un spectacol de-al meu, la minunatul teatru Fantasio din Constanţa - astăzi desfiinţat de autorităţi, din nu se ştie care cauze ascunse - îl avea drept mare vedetă pe la fel de tânărul interpret Dan Spătaru. Şi, într-adevăr, multă vreme spectacolul s-a jucat cu casa închisă, datorită acestei stele a cântecului românesc de muzică uşoară.

De constănţeni era atât de iubit şi de stimat, încât, până la urmă, n-a avut încotro şi s-a angajat cu acte în regulă în colectivul de la Fantasio."

CERBUL CU SUCCES
"Jocurile soartei sunt întotdeauna ciudate. Absolvent al Facultăţii de Cultură Fizică şi Sport din Bucureşti, Dan Spătaru şi-a schimbat cariera datorită unei emisiuni de televiziune care transmitea un spectacol realizat de o formaţie studenţească de muzică uşoară. Remarcat cu acest prilej, viitorul mare cântăreţ a început să se pregătească pentru această nouă dragoste şi a devenit marea stea pe care o ştim.

Un succes deosebit a avut în 1968, la Festivalul Cerbul de Aur. Pentru că veni vorba, un alt caz asemănător: nu se poate să nu vi-l amintiţi pe celebrul Julio Iglesias. Tot sportiv, fotbalist şi el, suferă un accident, vine în România, dar cu un an mai târziu, cântă, i se acordă o menţiune - mai mult de încurajare - şi devine acel mare şi fenomenal Julio Iglesias.

Şi ca încheiere, o amintire: prin Constanţa, de fapt şi oraşul meu de baştină, îşi plimbă «boemia» un artist plastic, care prin restaurantele pe care le vizită destul de des îşi exprimă o gelozie clară asupra lui Ovidius şi mai ales asupra celebrei sale statui: «Cum, domnule, Ovidius să aibă statuie, pe care o merită, e drept, dar Dan Spătaru de ce nu are şi el statuie? Dănuţ, care ne-a alinat sufletul cu cântecele lui, să nu aibă?» Şi se bătea cu pumnul în piept în sensul că va repara el această nedreptate. Dacă a reuşit sau nu să-şi îndeplinească dorinţa, nu ştiu, dar, parcă, mare dreptate avea!"

×
Subiecte în articol: dan spătaru