x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Ducu Bertzi Vânătorul unei voci

Vânătorul unei voci

de Catalina Iancu    |    27 Iul 2009   •   00:00
Vânătorul unei voci

Cristina Stănciulescu, redactor-şef la Viva, a cântat împreună cu Ducu Bertzi piesa "Sufletul meu".

Se cunosc de foarte multă vreme şi sunt foarte buni prieteni. Ducu Bertzi a convins-o pe jurnalista Cristina Stănciulescu să cânte împreună cu el o piesă. A îndemnat-o chiar să apară pe scenă, iar melodia amintită, interpretată în duet, a fost inclusă pe unul dintre CD-urile artistului. 


"M-a convins mai demult să cânt împreună cu el. Eram, pe vremea aceea, la radio. Datorită lui, prima dată în viaţa mea am urcat pe o mică scenă, în Club A. Am cântat cu el şi cu Marius Baţu.

Atunci am avut experienţa vieţii mele. Dar n-aş mai repeta-o, că nu e cazul, nu mă pricep la asta. Ducu m-a văzut altfel decât alţi prieteni
ai mei şi m-a valorificat într-un fel în care nu mai fusesem până atunci. Mi-a făcut o foarte mare bucurie. Chiar şi acum mai ascult acel CD şi îmi face mare plăcere."

DUET. De unde ştia folkistul că pariază pe o mână câştigătoare? "Fiind prieteni, mai discutam despre muzică, despre ce face el, cu cine o să cânte, ce piese o să facă.

La un moment dat, am fost cu el la înregistrarea albumului «Sufletul meu», în studioul lui Adi Ordean. Acolo i-a venit ideea şi acolo am înregistrat acel cântec. Mi s-a părut genial. Omul este un talent pe două picioare, asta-i clar!", spune Cristina.

NUME PREDESTINAT. Ducu este un familist convins. "Este un prieten desăvârşit, excepţional.
Ca tată de familie, ca Ducu mai rar. Le-a lăsat libertate copiilor, nu este un părinte tiran, posesiv, iar Theodora este cea mai înţelegătoare femeie din lume. Pentru că singurul lucru care le-ar putea enerva pe alte soţii e dorul său de ducă. Cred că de asta numele lui este Ducu, fiindcă are mereu dor de ducă", crede ziarista.
Aşa şi este: Ducu nu are răbdare să stea într-un loc, el trebuie să circule, să călătorească, să dea concerte, să vorbească cu oamenii, să se întâlnească, să se bucure de recitaluri, să fie implicat în proiecte.

FAMILIE EXCEPŢIONALĂ. "Theodora a înţeles lucrul acesta la el şi tocmai de aceea căsnicia lor a mers, dublată de sentimentele de iubire care-i leagă. Ea a înţeles că el nu trebuie ţinut acasă. Formează o familie absolut excepţională, lângă care nu te plictiseşti niciodată, cu care întotdeauna ai ce să discuţi, sunt nişte oameni veseli, foarte deschişi.

Ne întâlnim sau nu ne întâlnim, mai vorbim la telefon din când în când, că viaţa ne-a despărţit drumurile. Dar este imposibil, oriunde m-aş afla pe pământ, să nu iau cu mine un CD de-al lui Ducu, să nu-i ascult muzica. Pot să fiu în America, în Germania sau acasă, nu contează, de Crăciun, Ducu Bertzi cântă la mine acasă", ne-a dezvăluit Cristina Stănciulescu

×
Subiecte în articol: ducu ducu bertzi