x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Elvis Presley Căntecul Priscillei

Căntecul Priscillei

06 Aug 2007   •   00:00

La scurt timp după "eşecul sentimental", aşa cum insuşi Elvis l-a numit, "Regele" şi-a petrecut o noapte in studio pentru a inregistra "You Are Always on My mind" ("Vei fi mereu in găndul meu"), melodie compusă special pentru fosta lui soţie.

După divorţul din 1972, Elvis i-a dedicat Priscillei Presley o serie de melodii.

La scurt timp după "eşecul sentimental", aşa cum insuşi Elvis l-a numit, "Regele" şi-a petrecut o noapte in studio pentru a inregistra "You Are Always on My mind" ("Vei fi mereu in găndul meu"), melodie compusă special pentru fosta lui soţie. Atăt prin versuri, căt şi prin declaraţiile pe care le-a acordat presei, Elvis a recunoscut că Priscilla a fost dragostea vieţii lui.

Intr-una din seri a ascultat un album de-al solistului Charles Boyer, intitulat "Incotro merge dragostea?". Melodiile au rulat ore in şir, ceea ce l-a făcut pe Elvis să-şi iasă din minţi. Baladele lui Boyer au avut un impact mare asupra lui Presley. In timp ce se intreba ce este de fapt dragostea, unde merge ea şi cum trebuie să o stăpăneşti, Elvis a găsit un singur răspuns: "Totul este in mintea mea. Şi Priscilla este in mintea mea… şi va fi mereu".

INIMA. A doua seară, "Regele" se afla in studioul de inregistrări. După prima noapte de incercări soldate cu eşecuri, echipa din spatele lui şi-a dat seama că lui Elvis ii lipseşte ceva: inima. "Nu poate pune inimă, pentru că nu o mai are" era cel mai des auzit comentariu. In două nopţi, pănă la orele patru ale dimineţii, "The King" a reuşit să imprime doar trei melodii. Una in prima seară şi două in seara imediat următoare. Printre acestea din urmă se număra şi "You Are Always On my Mind", dedicată in totalitate Priscillei. Surse din anturajul lui Elvis au mărturisit că "niciodată nu l-au mai văzut atăt de infocat. Şi-a dorit ca melodia, videoclipul, totul să iasă perfect! Perfect! A lucrat in condiţii de stres, s-a luat la harţă chiar cu echipa". La final, prin căntec, Elvis ii transmitea fostei lui soţii: "Poate că nu te-am tratat/ Aşa cum ar fi trebuit/ (…) Sunt mici lucruri pe care trebuia să ţi le spun / Dar se pare că nu am făcut-o (…) Spune-mi, spune-mi că dragostea noastră nu a murit/ Mai dă-mi o şansă şi va fi mai bine/ (…)".

Trupa sa

In ianuarie 1956, lăngă Elvis este adus grupul de acompaniament The Jordanaires, care ii rămăne alături pănă la finele anilor ’60. O formaţie nu tocmai nouă, The Jordanaires era format din Bill şi Monty Matthews (fraţi), Hubbard şi Culley Holt. Incepănd din 1950, grupul suferă modificări, iar la sfărşitul lui ’53 componenţa era următoarea: Gordon Stoker, Hoyt Hawkins, Neal Matthews şi Culley Holt. Acesta din urmă pleacă in 1954, lăsăndu-i locul lui Hugh Jarrett. Pe toată perioada anilor ’50 formaţia de mai sus l-a acompaniat pe Elvis.

The Jordanaires a apărut atăt in filme, căt şi in emisiunile televizate la care participa Elvis. In 1954, Hugh Jarrett a părăsit şi el formaţia şi a fost inlocuit de Ray Walker. Structura echipei a rămas solidă timp de 24 de ani. Acum, din trupa Jordanaires fac parte Gordon Stoker, Ray Walker, Louis Nunley şi Curtis Young.

Mulţumim Editurii Muzicale pentru permisiunea de a prelua informaţii din cartea "Elvis - Biografie" de Jerry Hopkins - 1982

×
Subiecte în articol: elvis elvis presley 6 august 2007