x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Frank Sinatra Ofensă adusă unui beatles

Ofensă adusă unui beatles

de Dana Andronie    |    30 Apr 2009   •   00:00
Ofensă adusă unui beatles

A putut să spună NU, deşi ştia că poate jigni prin refuzul său. A făcut doar ceea ce a simţit că e bine pentru el.

Paul McCartney şi-a desăvârşit abilităţile de compozitor în 1966, după ce "beatles-ii" lansaseră celebrul lor album "Revolver". Piesele care au situat trupa pe culmile gloriei îi aparţineau în mare parte. Tot în 1966, vedeta rock a compus o melodie special pentru Frank Sinatra. Însă acesta nu a acceptat onorabilul gest, declarând că muzica rock'n'roll este doar pentru cretini. McCartney s-a simţit ofensat de atitudinea lui Sinatra, însă după câţiva ani a recunoscut că piesa nu era cea mai reuşită şi ca Frank dăduse dovadă de inteligenţă refuzându-l.

MODESTIE. Aflat multă vreme în umbra duo-ului Lennon-McCartney, George Harrison şi-a demonstrat şi el talentul de compozitor cu melodia "Something", care a devenit una dintre cele mai populare ale trupei Beatles. A fost lăudată şi preluată de foarte mulţi artişti renumiţi, printre care s-a numărat şi Frank Sinatra. Acesta a declarat că "Something" este "cel mai mare cântec de dragoste scris vreodată".

Din păcate pentru Harrison, acelaşi Sinatra a ţinut să adauge şi că e "piesa lui preferată de la Lennon şi McCartney". Fiind mereu modest, George Harrison nu s-a supărat pentru confuzia maestrului. Ba mai mult chiar, şi-a însuşit o mică modificare pe care Frank o aducea versurilor atunci când cânta piesa în concert ("You stick around, Jack, she might show" în loc de "You stick around now it may show"). Vorba lui Seneca, nimeni nu ajunge la înţelepciune din întâmplare.

Din întâmplare poate unii nu realizează cât sunt de înţelepţi alţi semeni de-ai lor. Îţi trebuie totuşi înţelepciune ca să poţi vedea ce se află dincolo de aparenţe, ce spirit se ascunde în spatele fiecărei "carcase" - denumită simplu corp uman.


"Muzica rock'n'roll este doar pentru cretini... «Something» este cel mai mare cântec de dragoste scris vreodată. Este piesa mea preferată de la Lennon şi McCartney".
Frank Sinatra

×
Subiecte în articol: frank sinatra