x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Fratii Gore Editorial - Flori de rouă

Editorial - Flori de rouă

14 Mai 2007   •   00:00

Fraţii Gore, Aurel şi Victor, au fost la vremea lor cei mai căutaţi lăutari. Nu se făcea nuntă frumoasă dacă nu erau ei. Realizatorii din televiziune şi din radio ii preferau pe ei, pentru că "erau autentici". Respectau muzica. Aşa cum o invăţaseră de la tatăl lor,celebrul şi inegalabilul Gore Ionescu, aşa cum o descoperiseră şi ei.



Fraţii Gore, Aurel şi Victor, au fost la vremea lor cei mai căutaţi lăutari. Nu se făcea nuntă frumoasă dacă nu erau ei. Realizatorii din televiziune şi din radio ii preferau pe ei, pentru că "erau autentici". Respectau muzica. Aşa cum o invăţaseră de la tatăl lor,celebrul şi inegalabilul Gore Ionescu, aşa cum o descoperiseră şi ei. Aurel Gore, magicianul viorii. Victor Gore, suflet de poet. Muzica lor are acea calitate care iţi face toată fiinţa să se răsucească sau să se frăngă de durere, iar tu să poţi să o asculţi in continuare, ca pe o eliberare.

"Flori cu rouă", asta este muzica Fraţilor Gore. Dacă aveţi curiozitatea să suflaţi praful care s-a aşezat peste amintirea lor, veţi simţi un miros puternic de proaspăt, de frumos… Flori culese in această dimineaţă, cu rouă pe ele, cum se exprima unul dintre cei care i-a păstrat in amintirea sa pe aceşti doi extraordinari lăutari.

Dacă suflaţi uşor praful uitării, vă veţi simţi invadaţi de o bucurie ciudată. Veţi descoperi o muzică fragedă, aşa cum numai in trecut oamenii puteau să cănte şi să se bucure de ea. E ca şi cănd v-aţi spăla sufletul de colbul unui drum lung şi plin de hopuri.

×
Subiecte în articol: fratii gore - 14 mai 2007