x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Ion Luican Clopot in inimă

Clopot in inimă

23 Iul 2007   •   00:00

Un bărbat frumos. O voce puternică. O mare dragoste pentru căntecul popular. Un mare actor, mai ales atunci cănd interpreta romanţe. Dar foarte convingător, cel mai convingător atunci cănd cănta din tot sufletul "M-a făcut mama oltean!".
El, romănul din apropierea Bucureştilor, cănta cu atăta dragoste despre olteni, incăt nimeni nu indrăznea să se indoiască de faptul că el avea rădăcini in pămăntul Olteniei! Işi adapta stilul, vocea, atitudinea la orice căntec, din orice zonă a Romăniei.
Era un bărbat frumos, care a frănt multe inimi. Putea oricănd rivaliza cu staruri de cinema. Chiar de la Hollywood. Dar cu o singură mare iubire: Ioana, soţia sa. Şi o singură mare pasiune: muzica populară.
A avut toată viaţa o relaţie specială cu Dumnezeu. A căntat cele mai frumoase căntece romăneşti, cele mai frumoase romanţe, dar nu şi-a putut implini cel mai mare vis al său: acela de a deveni preot. Imprejurările i-au fost potrivnice, dar şi-a alinat durerea căntănd in strană, la biserică. Ion Luican a fost prietenul Doamnelor muzicii romăneşti: Maria Tănase, Ioana Radu, Maria Lătăreţu. O generaţie de aur. O generaţie care a iubit şi a respectat căntecul popular şi sufletul poporului romăn. Muzică de excepţie, din vremea cănd toată fiinţa ţi se răscolea la auzul unei melodii populare. Restituirea unei voci inegalabile: Ion Luican. O voce ca de aur, ca un clopot ce iţi răsună in inimă.

×