x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Iris Pentru Iris, jos pălăria!

Pentru Iris, jos pălăria!

de Luminita Ciobanu    |    05 Oct 2009   •   00:00
Pentru Iris, jos pălăria!
Sursa foto: /Jurnalul Naţional

Muzician desăvârşit, Ovidiu Lipan Ţăndărică a primit cu bucurie invitaţia de a cânta alături de Iris. Un concert foarte reuşit, senzaţional. Aşa conturează Ovidiu Lipan Ţăndărică în câteva cuvinte concertul "Iris Athenaeum".



Colaborarea cu "Irişii" a fost o experienţă plăcută, spune Ovidiu: "Când sunt invitat, cânt cu artişti de valoare care îmi sunt dragi, altfel n-aş accepta! Acelaşi lucru este şi în cazul lor. Mi-a făcut mare plăcere să lucrez cu ei pentru că sunt nişte oameni deosebiţi, foarte muncitori, aduc pe scenă de fiecare dată ceea ce îşi propun. De aceea şi succesul pe care îl au şi numărul mare de fani", spune artistul.

În anii '90, Ovidiu Lipan Ţăndărică l-a cunoscut pe Cristian Minculescu la una dintre galele Tele 7 abc. Spontan, a fost conturat un adevărat show. "Eu am fost premiat, însă tot atunci au primit premii şi Cristi, şi Loredana. Am realizat un show împreună. Atunci l-am cunoscut Cristi, pentru că eu fiind plecat până în '90, nu l-am ştiut. De la show-ul respectiv n-am mai avut însă nici o colaborare pe plan muzical, dar i-am simpatizat foarte tare, pe Cristi şi pe băieţii de la Iris".

Solo

Concertul "Athenaeum" a adus pe aceeaşi scenă mai mulţi muzicieni de marcă.  Ovidiu Lipan Ţăndărică a fost invitat special: "În concepţia producătorului Mihai Godoroja, eu aveam un rol foarte bine definit - adaugă Ovidiu.  La un moment dat se cânta "Bolero" de Ravel într-o orchestraţie proprie, bineînţeles, respectând metrica. Eu şi Nelu Dumitrescu intram într-un solo de tobe, fiecare în parte, apoi aveam câteva dialoguri care se terminau fulminant. Acesta era un solo foarte reuşit! A fost o experienţă plăcută! Othello m-a impresionat de asemenea foarte tare, şi el fiind un muzician desăvârşit. Băieţii au cântat senzaţional, a fost un show impresionat!".

În turneu

Ovidiu Lipan Ţăndărică a fost alături de Iris în impresionantul turneu. În toate oraşele, publicul a apreciat noutatea pe care Iris o aducea în muzica rock, atât în privinţa îmbinării rock-ului cu muzica de operă, cât şi prin invitaţii care le-au fost alături. "Iris este o formaţie de frunte, cu o rezistenţă şi cu un drum destul de lung. Am fost cam peste tot în turneul «Athenaeum». Am văzut tinerii care cântau împreună cu Cristi şi cu Felicia, şi apreciau îmbinarea stilurilor, operă şi rock. Fanii Iris au acceptat o schimbare în muzica lor. Şi pentru mine a fost un moment special", adaugă Ovidiu Lipan Ţăndărică. Dacă ar fi invitat într-un nou concert nu i-ar refuza pe băieţi. Motivele?: "Eu mă înţeleg foarte bine cu Nelu Dumitrescu. E un baterist care îşi ţine bine trupa în frâu. Mi-ar face mare plăcere să mai cânt alături de ei. Pentru Iris, jos pălăria!".

×
Subiecte în articol: iris