x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Julio Iglesias De zile mari

De zile mari

30 Iul 2007   •   00:00

Banatul l-a primit cu braţele deschise pe idolul atător generaţii de romantici.

Banatul l-a primit cu braţele deschise pe idolul atător generaţii de romantici.

După succesul de la Sibiu, familiarizat deja cu publicul romăn, Julio Iglesias şi-a mai trecut in cont un succes, la Timişoara. "Bună seara, Romănia, bună seara, Timişoara", şi-a salutat artistul entuziast susţinătorii din Banat. Concertul a avut loc la Ştrandul Tineretului, cea mai mare locaţie de acest gen din municipiul de pe Bega, in faţa a peste 6.000 de fani. Manifestarea a inceput cu o intărziere de o oră, la cererea expresă a căntăreţului spaniol. "Ideea este să ne simţim bine cu toţii. Vreau numai oameni relaxaţi, nu transpiraţi şi obosiţi. Vreau să fie un concert romantic, de care să se bucure toţi", a spus artistul in legătură cu canicula, care a sufocat şi a paralizat Timişoara.

BĂNĂŢENII S-AU INCINS. Iglesias a urcat pe scenă aproape de ora 22:30. Vedeta le-a oferit spectatorilor o serie de piese care l-au făcut celebru incă din anii ’60, iar după o oră şi jumătate şi-a incheiat concertul. A fost rechemat pe scenă şi, mulţumit de reacţia publicului, a mai interpretat căteva melodii, in acompaniamentul frenetic al fanilor. Spectacolul a fost unul deosebit, de zile mari. Practic, toată marea de spectatori a fredonat alături de celebrul muzician piesă după piesă. In timpul spectacolului, Iglesias i-a indemnat pe spectatori să se iubească. Un gest de inţeles, atăt timp căt, la cei 63 de ani ai săi, starul latino are opt copii, dintre care cel mai mic este un băieţel in vărstă de doar două luni...

INCIDENT NEPLĂCUT. Julio Iglesias a sosit la Timişoara cu avionul cu doar o zi inainte de a-şi susţine concertul. Direct de pe pistă, a plecat spre un hotel de patru stele din zona Bălcescu, loc in care a fost cazată şi căntăreaţa latino Shakira. Artistul spaniol nu a avut prea mari pretenţii de la organizatori. A dorit o cameră liniştită, a cerut apă minerală, multe fructe şi sucuri naturale.

La coborărea din avion, căntăreţul a fost informat că cinci membri ai staffului său au fost implicaţi intr-un accident rutier uşor, in timp ce se indreptau spre Timişoara. Patru tehnicieni şi o femeie, care este backing vocals, au fost transportaţi la Spitalul Casa Austria, unde au fost supuşi unui control medical amănunţit, inclusiv RMN. Concluzia medicilor timişoreni a fost una căt se poate de optimistă, in sensul că nici unul dintre pacienţi nu avea vreo fisură sau alte complicaţii. Singurul pacient care a fost sfătuit să poarte un guler de protecţie, in zona cervicală, a fost backing vocalul.

CINĂ PROTOCOLARĂ. La circa două ore de la aterizarea la Timişoara, după o baie in piscina hotelui, intr-o ţinută lejeră, de vară, artistul s-a indreptat spre un celebru restaurant din oraş, unde era aşteptat la cină alături de liderul administraţiei judeţene, Constantin Ostaficiuc.

Iglesias a lăsat o impresie mai mult decăt bună, uimind pe toată lumea prin deschiderea de care a dat dovadă. El a fost nevoit să vorbească, pe rănd, in engleză, spaniolă, italiană şi franceză, tocmai pentru a putea comunica cu toţi cei prezenţi la mica petrecere. Pănă aproape de miezul nopţii, invitaţilor li s-au servit saumon fumé cu sparanghel, vitello tonato, fructe alese, clătite bănăţene, platou de brănzeturi, dulceaţă de vişine, ficat de curcan in bacon cu sos de mărar.

Iglesias s-a arătat incăntat de meniu. I s-au pregătit şi specialităţi franţuzeşti, dar a preferat să aleagă din meniu mai ales bucate tradiţionale romăneşti. Fără fiţe de "vedetă" autohtonă, a dorit doar să afle ce-i in farfurie. Iglesias a apreciat cel mai mult plăcinta bănăţeană şi castraveţii muraţi la sare, produse pe care nu le-a incercat niciodată şi de care s-a indrăgostit instantaneu.

  • Tiberiu Kiss(TimiŞoara)
×
Subiecte în articol: iglesias julio iglesias 30 iulie 2007