x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Julio Iglesias Trandafirii, Anastasiu şi Iglesias

Trandafirii, Anastasiu şi Iglesias

30 Iul 2007   •   00:00

Pasional, ardent, "bolnav" incurabil de tot ce inseamnă frumos, Julio are parte, mai nou, de o specie de flori care ii poartă numele: trandafirii "Julio Iglesias"

Fanii din lumea intreagă nu incetează să-şi arate preţuirea pentru idolul lor.

Pasional, ardent, "bolnav" incurabil de tot ce inseamnă frumos, Julio are parte, mai nou, de o specie de flori care ii poartă numele: trandafirii "Julio Iglesias". "Povestea" a inceput la data de 28 iunie, la Hotelul Ritz din Paris, unde Julio Iglesias a participat la "botezul" primului trandafir care ii poartă numele. Acesta a fost special creat, in onoarea sa, de floricultorii francezi de la Meilland. Trandafirii "Julio Iglesias" sunt o combinaţie de roşu şi crem, cu iz de citrice şi de verbena.

IGLESIAS,CENZURAT DE CEAUŞESCU. Trandafirii Iglesias sunt cea mai recentă dovadă de consideraţie pe care admiratorii lui au etalat-o. Cu ani in urmă, un interpret romăn i-a adus un omagiu… pe vinil. Dorin Anastasiu e singurul interpret care a inregistrat un album intreg cu piesele lui Julio Iglesias. Fără a fi un fan infocat al artistului, ideea i-a aparţinut directoarei de atunci a Casei de Discuri Electrecord, Daniela Caraman Fotea. Aceasta l-a convins pe Dorin că stilul ibericului i se potriveşte de minune. "Bună seara, Iglesias" avea să fie cel mai văndut album din 1986 şi avea să işi găsească ecouri in presa spaniolă. Cotidianul El Progreso, sub titlul "Ceauşescu il cenzurează pe Iglesias", sublinia faptul că nu s-a putut traduce exact "Soy un truhan, soy un señor", adică "Sunt un golan, sunt un domn", pentru că in acele vremuri nu erau permise astfel de exprimări.

"Sunt convins că in 20 de ani veţi deveni o ţară in care se va emigra. Italienii, spaniolii şi toţi cei care au mai fost aici se vor intoarce şi vor vrea să-şi ia o casă şi o prietenă in Romănia"

Julio Iglesias

Un album ca amintire

In 1986 a apărut LP-ul "Bună seara, Iglesias". Titlul albumului a fost dat de regretatul scriitor Alecu Popovici, care a mai scris versurile la "Sunt un copil, sunt un actor", replica romănească la celebra melodie "Soy un truhan, soy un señor". Dorin Anastasiu povesteşte că versurile au mai fost scrise de Roxana Popescu şi de textierul Aurel Storin, care a dat textelor o alură poetică. Albumul a fost inregistrat cu Orchestra Radio, dirijată de Dan Dimitriu, şi nu a mai fost reeditat.

×