x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

O divă

de Roxana Vintila    |    28 Iul 2008   •   00:00

Dacă Loredana s-ar fi născut în America, nu ar fi fost cu nimic mai prejos decît Madonna.

Dacă Loredana s-ar fi născut în America, nu ar fi fost cu nimic mai prejos decît Madonna.

 
Omul de televiziune Andreea Esca spune că ar fi regretat dacă drumul vieţii ei nu s-ar fi intersectat cu cel al îndrăgitei artiste Loredana Groza: "Cum, necum… îmi pare foarte bine că am cunoscut-o. Ar fi fost o mare pierdere pentru mine să nu stau de vorbă cu ea. Nu mă distrează nimeni mai mult. Are un har al povestirii extraordinar şi este una dintre cele mai optimiste persoane pe care le cunosc".

 
O ADEVĂRATĂ PROFESIONISTĂ. De mică, Loredana Groza a fost atrasă de "meseria scenei": a jucat în piese de teatru, a cîştigat numeroase premii şi trofee, a fost remarcată de compozitori celebri. Au urmat înregistrările, turneele şi spectacolele, rolurile din filme, şlagăr după şlagăr... Este aproape imposibil să cuprinzi în cîteva rînduri cariera unui om a cărui viaţă s-a înscris pe meridianele scenei: "Ca artist apreciez, spune Andreea Esca, faptul că se pregăteşte pentru fiecare concert ca şi cum ar fi cel mai important din viaţa ei. Şi nu contează dacă este vorba de o petrecere privată sau de un concert pe stadion. Loredana este aceeaşi profesionistă desăvîrşită. Sigur că mă enervez că nu scoate nici un sunet în ziua «cîntării» şi că trebuie să-i scriu pe telefonul mobil, dar o apreciez pentru că este foarte muncitoare".

 
UN OM BUN. Pentru Andreea Esca, Loredana Groza este în primul rînd o voce unică şi un mare talent, o persoană extrem de funny, un bun prieten şi un om care munceşte ca în prima zi, în ciuda faptului că nu mai are nimic de demonstrat: "Totodată, consider că ar trebui să fie un model pentru tinerii artişti. Ca om îmi place că este mereu pozitivă. Nu am văzut-o niciodată tristă şi ştiu că în orice poate să găsească partea bună şi să meargă mai departe cu energia ei debordantă. Gîndeşte numai bine despre toţi. Este un om bun.

Loredana Groza reprezintă pentru muzica românească chiar... «muzica românească». De-a lungul timpului, mărturiseşte Andreea Esca, am tot spus şi repet: dacă s-ar fi născut în America, nu ar fi fost cu nimic mai prejos decît Madonna. Chiar pot să spun că are voce mai bună. Iar la noi, ea este dovada faptului că şi în muzică valoarea este singura care rezistă în timp". 

 
MEREU ÎNAINTEA VREMII. O interpretă căreia dacă încerci să-i găseşti trăsături comune cu un alt artist este greu să găseşti în tot "peisajul" nostru muzical. Loredana: o personalitate, dar mai ales un adevărat personaj. De ce este Loredana unică între ceilalţi artişti ai muzicii uşoare româneşti? "Este cameleonică. O văd în trei clipuri şi aproape că nu ştiu cine este dacă nu îi ascult vocea. S-a adaptat la fiecare perioadă sau, mai bine zis, a fost mereu înaintea vremii, este de părere Andreea Esca. Şi un «amănunt» esenţial: are voce. Lucru care se întîmplă cam rar în ultima vreme."

×