x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Mădălina Manole Legătură strânsă între fraţi

Legătură strânsă între fraţi

de Loreta Popa    |    Daniela Cârlea Şontică    |    22 Iul 2010   •   00:00
Legătură strânsă între fraţi

Ce durere străbate sufletul unui frate la auzul veştii că aceea care i-a fost soră nu mai este? Această durere ne duce cu gândul la Charles Earl Spen­cer, fratele Dianei de Wales, care a avut curajul să spună tuturor ceea ce simţea pentru sora lui, dar mai ales pentru cei care nu au ridicat un deget să o ajute cât timp aceasta era în viaţă. Ce poate fi în sufletul fratelui Mădăli­nei Manole acum? Nu ne putem ima­gina...

Durerea de a pierde fiinţa ală­turi de care ai crescut este copleşitoa­re, fără doar şi poate. Marian Manole povestea în Ediţia de Colecţie dedicată surorii lui că a realizat că are o soră cu totul specială pe scenă, la serbări, că era o familistă convinsă şi foarte ata­şată de toate rudele. Sora lui era acea fată frumoasă care vrăjea lumea cu vocea şi chitara. „Mi-am dat seama abia atunci că sora mea este un om deosebit. Nu mai era fata cu care mă băteam cu pernele prin casă." Marian a urmat-o prin turnee vreo zece ani, fiind pas cu pas alături de ea, un fel de bodyguard. „Mi se umplea inima de bu­curie că sunt fratele ei", spune Ma­rian Manole. Acum, toată lumea spu­ne că Mădălina era fragilă, dar fratele ei povestea că nu ştie nici acum cum de a reuşit de una singură în Bucu­reşti, ce i-a dat atâta forţă să depă­şească toate obstacolele. „Nu ştiu din ce e plămădită, are o dârzenie şi o tă­rie cum eu nu am", spunea el.

Ca orice copii, mai făceau năzdră­vă­nii uneori. Chiar multe. Într-o iar­nă au pisat toate globurile din brad şi erau fascinaţi de felul în care acestea arătau pe covor. „Mama nu s-a bucurat atunci." Cu altă ocazie au plecat pe furiş la un spectacol cu Iris. Mama lor pierduse cheia şi când s-a întors de la serviciu a fost nevoită să stea la o soră a ei. I-a bătut atunci pentru că nu au spus unde pleacă. Pentru acel gest, ma­ma suferă şi astăzi. Mădălina obiş­nuia să meargă acasă la părinţi foarte des. Când era cazul, venea şi de câteva ori pe săptămână, dar în ge­neral la do­uă săptămâni.

Prin casa părinţilor sunt fotografii cu Mădălina, afişe, re­vistele în care s-a scris despre ea sunt păstrate cu sfinţenie. O păpuşă care îi seamănă tronează. Un căţeluş galben de pluş, chinezesc, de care s-a bucurat copilul Mădălina la un Crăciun când avea 6 ani e prezent şi el la apel... Do­rul de casă o năpădea pe Mădălina de multe ori. O familie unită, aceasta es­te singura concluzie pe care o poţi tra­ge având toate datele în palmă. Un suflet ales, o voce care a însemnat şi înseamnă enorm pentru muzica ro­mânească, Marian Manole, fratele „Fetei cu părul de foc", se poate mân­dri că sora lui întruchipa toate acestea. Dar durerea despărţirii de ea nu poate fi comparată cu nimic, suntem siguri.

×
Subiecte în articol: special observator madalina manole