x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Maria Ciobanu A noastră Mărie

A noastră Mărie

de Luminita Ciobanu    |    03 Mar 2008   •   00:00

Când rosteşti numele Maria Ciobanu nu e nevoie să spui mai mult, indiferent în ce zonă a ţării te-ai afla. Toţi românii o preţuiesc. Cei care i-au aflat adresa i-au trimis scrisori pe care îndrăgita interpretă le-a păstrat. Alţii şi-au urmat visul de a o întâlni pe cea care i-a fermecat cu vocea sa poleită.

 

 

De-a lungul carierei, Maria Ciobanu a primit un geamantan de scrisori de la admiratori.

 

Când rosteşti numele Maria Ciobanu nu e nevoie să spui mai mult, indiferent în ce zonă a ţării te-ai afla. Toţi românii o preţuiesc. Cei care i-au aflat adresa i-au trimis scrisori pe care îndrăgita interpretă le-a păstrat. Alţii şi-au urmat visul de a o întâlni pe cea care i-a fermecat cu vocea sa poleită.

“Cândva, un admirator al Doamnei m-a întrebat de când o cunosc şi o îndrăgesc. Nu am ştiut ce să răspund… Întrebarea m-a surprins; mi-am dat seama că nu mă gândisem niciodată la asta. Momentul a trecut, dar întrebarea rămăsese. Încercând să-mi răspund mie însămi, mi-am dat seama că nu conştientizez momentul “întâlnirii”.

Oricare ar fi fost acesta, simt că o cunosc dinainte de a mă naşte… Mi-a marcat copilăria, adolescenţa iar azi îmi marchează şi tinereţea. Nu am îndrăznit să visez vreodată la minunea de a-i fi în preajmă. Şi totuşi… se întâmplă, iar clipele petrecute alături de dumneaei sunt adevărate lecţii de viaţă.

 

Nu cunosc om mai modest, nu cunosc om cu mai mult bun simţ, nu cunosc om să-şi iubească mai mult copiii, care strânge laolaltă suflete pe care viaţa le-a risipit pe meleaguri străine. Le strânge pentru a le alina durerea, a le vindeca rănile, spre a le putea purta apoi spre înalt, acolo unde doar ciocârliile ajung… Cântecul este viaţa dumneaei! “Nu cânt să fiu lăudată, cânt la lume că mi-e dragă” – acesta este crezul doamnei Maria Ciobanu. Îi mulţumim o dată pentru că ESTE şi încă o dată pentru că este aşa cum este…” Sunt cuvintele Mihaelei Pagnejer, mare admiratoare a Ciocârliei românilor.

Ilie Măndoiu este admirator al interpretei de pe la 4 anişori. “Când am văzut-o prima oară în carne şi oase la un spectacol, era în 1992, iar eu m-am dus în faţa primului rând, m-am aşezat pe vine şi plângeam de bucurie căci vedeam idolul pe care îl admiram de aşa de multă vreme. În timp ce cânta, s-a uitat la mine, şi mi-a zâmbit, văzând, pesemne, că plângeam. Orice am găsit referitor la numele său, am strâns, de mic. Mi-amintesc că, pe la vreo 10 ani, am găsit o bandă de casetă audio pe jos şi am luat-o acasă cu gândul că e şi doamna Maria Ciobanu cu vreun cântec acolo, şi-aşa a şi fost... De dragul dumneaei, mă îmbrac cu o ie şi mă încing cu un brâu la mai toate concertele în care apare. Tot de dragul dumneaei am achiziţionat şi www.MARIACIOBANU.org care va fi un proiect măreţ când va fi gata!”

 

“O preţuiesc pe Maria Ciobanu de la 6 ani, din anul 1966. Pe 28 aprilie 1977 am cunoscut-o la Constanţa. Mă consider cel mai mare admirator al dumneaei. Ocupă primul loc în inima mea, pentru că soţia, de asemenea, mare admiratoare, am cunoscut-o la un spectacol, în 1984. N-am ratat nici un spectacol al interpretei. M-am învoit de la serviciu şi am mers. Înainte de a fi un mare artist, Maria Ciobanu e un om deosebit, cu suflet mare”

Ionuţ Huidiu admirator

 

×